Reklama
Ředkvičky s vejci
Fotogalerie:

Ředkvičky s vejci

Josef Hlaváček

Pardubice
Někomu se možná zdají míchaná vajíčka moc obyčejná. Já ale z vlastní zkušenosti vím, že čerstvá vejce na másle, doplněná šťavnatými ředkvičkami a voňavou pažitkou, jsou opravdovou delikatesou.
Josef Hlaváček, Pardubice

Ingredience

  • 2 lžíce máslo
  • 8 vejce
  • chleba tmavý celozrnný
  • 2 svazky ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Oprané a osušené ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka a ještě je rozpůlíme. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme ředkvičky a chvíli je podusíme, až zesklovatí.
  2. krok2
    Přilijeme rozkvedlaná vejce, osolíme a mícháme, až je vše usmažené dohladka. Oz­do­bíme pažitkou.
  3. krok3
    Jako přílohu můžeme po­dávat opečený toastový chléb nebo opečenou veku.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová pochoutka

Zeleninová pochoutka

Ráda si pochutnám na dobrém jídle, dávám však pozor, aby bylo lehko stravitelné a ...
Zdravě a chutně /19.04.13
Kedlubnový salát

Kedlubnový salát

Vynikající a velmi osvěžující svačinka.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Zdravě a chutně /01.06.15
Zapečený květák v bešamelové omáčce

Zapečený květák v bešamelové omáčce

Chutnají nám hlavně zdravé zeleninové pokrmy.
Lenka Daňková, Blansko
Zdravě a chutně /09.03.12
Tofu s pečenými bramborami

Tofu s pečenými bramborami

Můžeme zvolit marinované nebo uzené tofu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /07.04.13
Rýže s masem a zeleninou

Rýže s masem a zeleninou

Recept jsem si přivezla z dovolené v Řecku. Vše je báječně voňavé ...

Zdravě a chutně /21.07.16
Závitky z mořské štiky

Závitky z mořské štiky

Maso této ryby obsahuje minimální množství tuku.

Olga Mašková, Strakonice

Zdravě a chutně /22.04.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu