Reklama
Ředkvičky s dipem a bochánky
Fotogalerie:

Ředkvičky s dipem a bochánky

Julie Vaňousová

Karviná
Tyto bochánky máme moc rádi. Vypadají pracně, ale určitě stojí za trochu námahy.
Julie Vaňousová, Karviná

Ingredience

  • Dip
  • dle chuti petrželka
  • 1 kelímek smetana zakysaná
  • 1 lučina
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • Bochánky
  • 1 vejce
  • 400 g mouka hladká
  • 4 g droždí
  • 1 lžička cukr krupice
  • 70 ml olej olivový
  • 200 ml voda
  • 1 lžička sůl
  • Ostatní
  • 2 svazky ředkvičky

Doba přípravy

Počet porcí

22

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Lučinu rozmícháme se zakysanou smetanou, ochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou. Takto připravený dip dáme do chladu.
  2. Do mouky vytvoříme důlek, rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a přidáme 2 lžíce teplé vody. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme v teple vzejít kvásek. Pak přilijeme olej, vlažnou vodu a sůl. Zpracujeme těsto, necháme kynout asi 50 minut.
  3. Z těsta tvoříme kuličky. Dáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Pečeme v troubě při 180  °C asi 20 minut.
  4. Bochánky podáváme s vychlazeným dipem a omytými ředkvičkami.
     
    TIP: Bochánky posypeme lněnými nebo slunečnicovými semínky či drceným kmínem.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medailonky s polentou

Medailonky s polentou

Zdobíme bazalkou. Nikola Řeháková, Nový Jičín
Zdravě a chutně /23.04.16
Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Jana Diblíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.08.18
Bramborový salát s cibulí

Bramborový salát s cibulí

Tento chutný bramborový salát si ráda dávám k večeři po dlouhém dni ...
Zdravě a chutně /09.04.12
Treska tmavá pečená na másle

Treska tmavá pečená na másle

Treska tmavá je vynikající ryba.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /30.07.13
Majoránkové rybí filé

Majoránkové rybí filé

Vyzkoušej výbornou kombinaci chutí.
Žaneta Zemanová, Jablunkov
Zdravě a chutně /20.05.10
Lesnická česnečka

Lesnická česnečka

S hrstí čerstvé majoránky je také skvělá.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Zdravě a chutně /27.08.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu