Reklama
Ředkvičková polévka
Fotogalerie:

Ředkvičková polévka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Svěží jarní dobrota, která stojí za vyzkoušení.

Božena Peřinová, Bítovčice

Ingredience

  • 1 svazek ředkvičky
  • 2 lžíce máslo
  • 3 lžíce hladká mouka
  • 1 litr voda
  • 1 kostka zeleninový bujon
  • špeka pepře
  • trocha soli
  • 100 ml smetana ke šlehání
  • špetka muškátového oříšku
  • 3 stroužky česnek
  • 1 hrst pokrájená pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Ředkvičky omyjeme, nakrájíme na kolečka nebo půlkolečka podle velikosti a krátce osmahneme na másle. Poté přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Zředíme vodou, přidáme zeleninový bujon, trochu pepře i soli a povaříme doměkka.

  2. Polévku zjemníme smetanou ke šlehání, přidáme trochu muškátového oříšku a prolisované stroužky česneku. Rozdělíme na porce a posypeme sekanou pažitkou.

Pošli recept! - Speciál - Velikonoce (15.3.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové bramboráčky

Pohankové bramboráčky

Opravdu jednoduché a moc dobré. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /06.06.14
Zapečené nudle s rajčaty

Zapečené nudle s rajčaty

Krásně nasají šťávu z rajčat i smetanu, takže jsou šťavnaté.

Romana ...

Zdravě a chutně /11.06.14
Nadýchaná tvarohová pomazánka

Nadýchaná tvarohová pomazánka

Rychlá svačinka, kterou máme rádi.
Alena Havlíčková, Jičín
Zdravě a chutně /23.07.10
Kuřecí s kurkumou a olivami

Kuřecí s kurkumou a olivami

Rychlá a dobrá večeře.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /18.05.12
Řízky v kokosové  pohance s polentou

Řízky v kokosové pohance s polentou

Zapomeň na klasickou strouhanku.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /11.02.16
Máslová mrkev

Máslová mrkev

Anežka Kudelíková, Jindřichův Hradec

Zdravě a chutně /27.10.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu