Reklama
Reklama
Raw koláč s jablky a ořechy
Fotogalerie:

Raw koláč s jablky a ořechy

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lucie Kalivodová, Žamberk

Ingredience

  • 2 zralé banány
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 200 g ovesných vloček
  • 9 jablek
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 mrkev
  • 80 g sekaných vlašských ořechů
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžička nastrouhané citronové kůry

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Banány rozmačkáme s medem a polovinou oleje. Postupně přidáváme ovesné vločky (150 g), až vznikne tvarovatelné těsto. To namačkáme na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem.

  2. Na prostřední vrstvu použijeme 6 nahrubo nastrouhaných, citronovou šťávou, medem a skořicí ochucených jablek. Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev, druhou polovinu oleje s ořechy a zbylé vločky. Poslední vrstva je ze zbylých jablek s kakaem a citronovou šťávou i kůrou. Koláč dáme na 2 hodiny vychladit.

Pošli recept! - Speciál - Koláče (21.12.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Srdíčkové rizoto

Srdíčkové rizoto

Rýži miluju ve všech úpravách, ale nejraději mám srdíčkové rizoto. Ivana Bínová, ...
Zdravě a chutně /21.07.08
Cubolgoni pro děti

Cubolgoni pro děti

Jemný a pestrý pokrm vhodný pro děti. Pochutnají si na něm ale i dospělí.
...
Zdravě a chutně /19.07.12
Rybí salát z kapra

Rybí salát z kapra

Kapr – to pro nás už dávno neznamená jen klasické řízky.
Ivana Šůsová, Písek
...
Zdravě a chutně /12.12.08
Teplý salát

Teplý salát

Cizrna je moje oblíbená luštěnina, protože je lehce stravitelná.

Kamila Ptáčková, ...

Zdravě a chutně /02.04.13
Bylinkový krém

Bylinkový krém

Bez polévky si oběd neumím představit. A když náhodou zbyde, dojíme ji k večeři.
...
Zdravě a chutně /17.09.09
Kuřecí prsa s olivami

Kuřecí prsa s olivami

Jak jednoduše se dá vykouzlit vynikající večeře!

Anna Herzová, Prachatice

Zdravě a chutně /01.04.16
 

Nejnovější

Kapr s bramborovým salátem

Kapr s bramborovým salátem

Ověřená klasika Anna Habřinová, Sokolov
Škola vaření /23.12.18
Vídeňský řízek Diplomat

Vídeňský řízek Diplomat

Jarka Dlouhá, Brno

Všehochuť /20.12.18
Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Závitky z tresky s kaparovou omáčkou

Originální

Iva Hajná, Tábor

Všehochuť /19.12.18
Losos à la Capri s brambory

Losos à la Capri s brambory

Pro labužníky

Jindra Setřelová, Ostrov


Všehochuť /19.12.18
Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš

Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna

Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama