Lucie Kalivodová, Žamberk
Ingredience
- 2 zralé banány
- 2 lžíce medu
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g ovesných vloček
- 9 jablek
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 mrkev
- 80 g sekaných vlašských ořechů
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžička nastrouhané citronové kůry
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Banány rozmačkáme s medem a polovinou oleje. Postupně přidáváme ovesné vločky (150 g), až vznikne tvarovatelné těsto. To namačkáme na dno pekáčku vyloženého pečicím papírem.
-
Na prostřední vrstvu použijeme 6 nahrubo nastrouhaných, citronovou šťávou, medem a skořicí ochucených jablek. Přidáme k nim najemno nastrouhanou mrkev, druhou polovinu oleje s ořechy a zbylé vločky. Poslední vrstva je ze zbylých jablek s kakaem a citronovou šťávou i kůrou. Koláč dáme na 2 hodiny vychladit.