Reklama
Ranní omeleta
Fotogalerie:

Ranní omeleta

Hana Kupková

Ostrava
Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím.
Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • 1–2 vejce
  • 1 lžíce mléko sójové sušené
  • 2 lžíce voda
  • 1/2 rajčata
  • 1/2 paprika
  • 1 lžička klíčky žitné sušené
  • 1 lžička zeleninová nať sušená
  • 1 lžíce mrkev strouhaná
  • trochu česnek sušený

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. V hrnku smícháme vejce, sójové mléko a vodu. Osolíme, okořeníme.
  2. Přidáme lžičku sušených klíčků či pohankových vloček, lžičku natě, nadrobno pokrájenou polovinu rajčete, papriky a česnek (hodí se i strouhaná mrkev).
  3. Hmotu vylijeme na mírně rozpálený olej a osmažíme po obou stranách (vznikne--li ‚‚trhanec‘‘, nevadí).

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuskus se zeleninou

Kuskus se zeleninou

Nepotrpím si na hutné omáčky, zato těstoviny a saláty jsou moje oblíbené ...
Zdravě a chutně /15.12.08
Voňavá kuřecí prsíčka

Voňavá kuřecí prsíčka

Nenáročný oběd.

Veronika Poláčková, Mýto

Zdravě a chutně /20.01.14
Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Omeleta s kuřecím masem a rajčaty

Vydatná pochoutka

Jana Dlasková, Hodonín

Zdravě a chutně /23.03.18
Celerový salát

Celerový salát

Čerstvá zelenina a ovoce obsahují spoustu důležitých vitaminů.

Majka Kratinová, ...

Zdravě a chutně /16.01.15
Kuřecí stehýnka na zelenině

Kuřecí stehýnka na zelenině

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Martina Sklenářová, Vysoké Mýto

Zdravě a chutně /23.04.14
Ovocný salát

Ovocný salát

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Jarní věnec s tvarohem

Jarní věnec s tvarohem

Podle receptu

Dominiky Hrubé z Bruntálu

Sladký život /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu