Reklama
Rajský salát s fazolemi
Fotogalerie:

Rajský salát s fazolemi

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hra barev a chutí

Podle receptu Věry Kupkové z Českého Těšína


Ingredience

  • 500 g cherry rajčat (mix červených a žlutých)
  • 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu
  • 1 salátová okurka
  • 1/2 červené cibule
  • 1 miska salátových lístků (směs různých druhů)
  • NÁLEV:
  • 5 lžic olivového oleje
  • 3 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli a čerstvě mletého barevného pepře
  • KRUTONKY:
  • 1 starší bageta
  • 1 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • bylinková sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčata opláchneme a nakrájíme na čtvrtinky. Fazole slijeme a propláchneme studenou vodou.

  2. Okurku nakrájíme na malé kostičky, cibuli nasekáme najemno. Salátové lístky opereme, a pokud je to nutné, natrháme na menší kousky. Vše promícháme.

  3. Nálev: olivový olej prošleháme s balzamikem, cukrem, solí, pepřem a případně doplníme troškou studené vody.

  4. Bagetu nakrájíme na kostičky. Máslo rozehřejeme na pánvi, orestujeme prolisovaný česnek, přidáme bagetu, osmahneme a osolíme.

  5. Před podáváním salát zakápneme nálevem a posypeme krutonky.

Pošli recept! 8/2017 (2.8.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Hráškový nákyp

Hráškový nákyp

Zeleninové pokrmy mají u nás všichni rádi a tento nákyp patří k těm ...
Zdravě a chutně /03.04.17
Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Česneková pomazánka s klíčky fazolí mungo

Tvaroh ti dodá vápník, česnek a klíčky mungo fazolí zase obsahují spoustu vitaminů.
...
Zdravě a chutně /23.03.10
Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Zapečené těstoviny s růžičkovou kapustou

Když se dobře připraví, tak jsou kapustičky skutečně vynikající.

Jana Stávková, ...

Zdravě a chutně /30.06.12
Zlatá rybka na mrkvi

Zlatá rybka na mrkvi

Kapra nemusíš připravit jen smaženého na pánvi.
Iryna Slyusar, Kutná Hora
Zdravě a chutně /17.05.11
Celerová polévka

Celerová polévka

Výtečný zeleninový krém.

Dana Přibylová, Sezimovo Ústí

Zdravě a chutně /10.03.13
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Spojení jablek a celeru vás dostane.
Zdravě a chutně /21.02.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu