Servírujeme se špagetami.
Zuzana Skoumalová, Klučov
Ingredience
- Na omáčku:
- 1,5 litru voda
- 1l 100% rajčatová šťáva
- 1 rajský protlak
- 1 hrnek ovesné vločky
- trocha skořice a soli
- 2 lžíce med
- Na sójový granulát:
- 1 sáček granulát
- trocha soli a oleje
- 2 velké cibule
- 2 hrnky pórek
- kousek papriky
- 1 hrst bazalka
- 6 stroužků česnek
- trocha italského koření a soli
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Do hrnce s vroucí vodou přidáme šťávu a protlak, přimícháme vločky a povaříme. Přidáme skořici, sůl a med. Prohřejeme a odstavíme.
-
Granulát posolíme a zalijeme horkou vodou. Necháme asi 15 minut bobtnat.
-
Na oleji osmahneme cibuli, papriku a pórek. Přidáme granulát a podusíme. Dochutíme bazalkou, česnekem, kořením a solí a prohřejeme.