Reklama
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem
Fotogalerie:
 

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Karolína Poledníková
Karolína Poledníková
Vřesina

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína Poledníková, Vřesina

Ingredience

  • Maso :
  • 600 g Libovolný druh masa (nejlépe hovězí)
  • Rajská omáčka "
  • 400 g rajčata
  • 1 ks červená paprika
  • 600 ml vývar
  • 2 cibule
  • 100 g máslo
  • koření (nové koření, bobkový list, celý pepř)
  • Karlovarský knedlík :
  • 4 celozrnné rohlíky
  • 3 vejce
  • 200 ml podmáslí
  • 200 g polohrubá mouka
  • 70 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si dáme vařit maso nakrájené na menší kousky. Do vařící vody přidáme sůl, celý pepř, několik kuliček nového koření a kmín.
  2. krok2 Najemno nakrájenou cibulku orestujeme na másle, přidáme rozpůlená rajčata i papriku, ihned osolíme. Tři minuty ještě restujeme a poté zalijeme vývarem. Přidáme pár kuliček pepře, nového koření a jeden bobková list. Dále omáčku dochucuji špetkou skořice a špetkou tymiánu. Po 15 minutách vaření směs rozmixujeme tyčovým mixérem.
  3. krok3

    Nakonec si připravíme karlovarský knedlík. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a nasucho orestujeme nebo vysušíme v troubě.

    Oddělíme žloutky od bílků. Do žloutků přidáme změklé máslo a podmáslí. Přisypeme kostičky z rohlíků, zasypeme moukou a promícháme. Z bílků vyšleháme sníh, který nakonec lehce vmícháme do těsta. 

  4. krok4

    Těsto rozložíme na vlhkou vyždímanou utěrku a zarolujeme do šišky. Oba konce svážeme provázkem nebo gumičkou.

  5. krok5 Knedlík vaříme v osolené vodě na 10 minut, poté otočíme a z opačné strany ho necháme povařit dalších 10 minut.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Královská omeleta se šmakounem

Královská omeleta se šmakounem

Lehká zdravá pochoutka nejen pro vegetariány. Hana Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /14.09.10
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Podle mě by dýně nejen na podzimním jídelníčku neměla chybět.

Hana ...

Zdravě a chutně /30.10.16
Rajčatová polévka

Rajčatová polévka

Ochutnala jsem rajskou polévku ze sáčku u rodičů mé kamarádky. Nebyla špatná, ale ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Cuketová omáčka s tofu

Cuketová omáčka s tofu

Levné a chutné jídlo, u nás velmi oblíbené.

Hana Školníková, České ...

Zdravě a chutně /06.11.15
Mrkvovo-celerový mls

Mrkvovo-celerový mls

Je vynikající také s opečenými toasty.

Alexandra Janková, Opava

Zdravě a chutně /17.03.15
Filé s tajemstvím

Filé s tajemstvím

Kdo moc nemusí cibuli, ať nedává, je zde hodně cítit.

Veronika Marková, Český ...

Zdravě a chutně /03.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu