Reklama
Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu
Fotogalerie:

Rajčatová polévka s knedlíčky z tofu

Šárka Medáčková

Děčín
Knedlíčky z tofu jsou velmi zdravou variantou masových knedlíčků a v rajčatové polévce s bylinkami chutnají opravdu skvěle.
Šárka Medáčková, Děčín

Ingredience

  • 150 g tofu uzené
  • 2 lžíce strouhanka
  • 1/2 lžičky zázvor mletý
  • 1 cibulka jarní
  • 1 bílek
  • 2 lžíce omáčka sojová
  • 100 ml voda
  • 2 bobkový list
  • 2 stroužky česnek
  • 1 lžíce vegeta
  • podle chuti oregáno
  • podle chuti tymián
  • 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
  • 1 kg rajčata
  • 1 lžíce petrželka
  • sůl podle chuti
  • podle chuti chilli
  • podle chuti muškátový oříšek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Tofu rozmačkáme vidličkou a společně s nakrájenou cibulkou‚ strouhankou‚ bílkem‚ zázvorem‚ sójovou omáčkou‚ citronovou kůrou a petrželkou vypracujeme vláčnou hmotu.
  2. Dochut íme muškátovým oříškem‚ solí a chilli. Z připravené hmoty vykrajujeme dvěma čajovými lžičkami malé nočky‚ vložíme je do vroucí vody a povaříme asi 5 minut.
  3. Nadrobno nakrájená rajčata‚ česnek‚ vodu‚ bobkový list‚ oregano a tymián přivedeme k varu. Polévku vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
  4. Dochutíme trochou vegety a pepřem a můžeme mixérem rozšlehat dohladka. Přidáme knedlíčky z tofu‚ ozdobíme petrželkou a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Losos s krémem

Losos s krémem

Luxusní oběd. Anna Šušláková, Most
Zdravě a chutně /07.03.16
Pangasius podle dědy

Pangasius podle dědy

Oběd, který je hotový za pouhých 20 minut.
Věra Matějčková, Hanušovice
Zdravě a chutně /03.02.11
Kuře se zeleninou

Kuře se zeleninou

Chutná skvěle i díky množství koření.
Vlaďka Miláčková, Praha
Zdravě a chutně /03.10.08
Domácí jogurt

Domácí jogurt

Od té doby, co jsem ho ochutnala, mi kupované nechutnají.
Leona Sodomková, Brno ...
Zdravě a chutně /19.11.08
Domácí müsli

Domácí müsli

Ideální jen tak na mlsání nebo k jogurtu.
Lenka Havelková, Olomouc
Zdravě a chutně /27.09.11
Bramborový dia koláč

Bramborový dia koláč

Je příjemně vláčný.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /29.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu