Ingredience
- 150 g tofu uzené
- 2 lžíce strouhanka
- 1/2 lžičky zázvor mletý
- 1 cibulka jarní
- 1 bílek
- 2 lžíce omáčka sojová
- 100 ml voda
- 2 bobkový list
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce vegeta
- podle chuti oregáno
- podle chuti tymián
- 1/2 lžičky citronová kůra nastrouhaná
- 1 kg rajčata
- 1 lžíce petrželka
- sůl podle chuti
- podle chuti chilli
- podle chuti muškátový oříšek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Tofu rozmačkáme vidličkou a společně s nakrájenou cibulkou‚ strouhankou‚ bílkem‚ zázvorem‚ sójovou omáčkou‚ citronovou kůrou a petrželkou vypracujeme vláčnou hmotu.
-
Dochut íme muškátovým oříškem‚ solí a chilli. Z připravené hmoty vykrajujeme dvěma čajovými lžičkami malé nočky‚ vložíme je do vroucí vody a povaříme asi 5 minut.
-
Nadrobno nakrájená rajčata‚ česnek‚ vodu‚ bobkový list‚ oregano a tymián přivedeme k varu. Polévku vaříme pod pokličkou asi 10 minut.
-
Dochutíme trochou vegety a pepřem a můžeme mixérem rozšlehat dohladka. Přidáme knedlíčky z tofu‚ ozdobíme petrželkou a podáváme.