Brynzu kupuji pouze na Slovensku.
Elena Gajdíková, Kroměříž
Ingredience
- 500 g rajčata
- 100 g máslo
- 200 g brynza
- 100 g měkký tvaroh
- 1 cibule
- 1 lžička sladká mletá paprika
- 1/2 lžičky mletý kmín
- 2 lžíce nasekaná pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rajčata omyjeme, odkrojíme vršky a lžičkou vydlabeme dužinu. Takto připravená rajčátka naplníme pomazánkou a přiklopíme vršky. Podáváme s čerstvým pečivem.
-
Pomazánku připravíme tak, že máslo, brynzu a tvaroh utřeme dohladka, přidáme najemno pokrájenou cibuli, pažitku, papriku a kmín. Vše důkladně promícháme.