Reklama
Rajčátka plněná avokádem
Fotogalerie:

Rajčátka plněná avokádem

Hana Bílá
Hana Bílá
České Budějovice

Pokud je dužina z avokáda tvrdá, tak ji strouhám. Je-li měkká, stačí ji vidličkou rozmělnit.

Hana Bílá, České Budějovice

Ingredience

  • 12 ks malá rajčata
  • 1 polovina avokádo
  • 5 ks vlašské ořechy
  • 100 g pomazánkové máslo
  • 1 lžíce citronová šťáva
  • na ozdobu kadeřavá petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rajčátka omyjeme, skrojíme vršky a opatrně vydlabeme. Avokádo rozkrojíme, odstraníme pecku, oloupeme, nastrouháme najemno a přidáme do pomazánkového másla.
  2. Ořechy nastrouháme najemno, přidáme do krému a dochutíme citronovou šťávou. Rajčata naplníme touto směsí, vložíme do košíčků a ozdobíme petrželkou.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové  knedlíky

Bezlepkové knedlíky

Jsou měkké a krásně nadýchané. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /15.10.16
Špaldové dalamánky

Špaldové dalamánky

Jsou opravdu výborné, dělám je často.

Zuzka Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /04.12.14
Jáhlová polévka

Jáhlová polévka

V naší rodině je velmi oblíbená.
Lucie Waloszková, Třinec
Zdravě a chutně /19.03.10
Pečená červená řepa

Pečená červená řepa

Je zdravá a v téhle úpravě lahodná.

Boženka Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /30.12.12
Okurkové soudečky s krabí náplní

Okurkové soudečky s krabí náplní

Rychlá, lehká a chutná večeře.

Jana Snášelová, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /27.02.12
Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

Pro syna někdy připravím pokrm, ve kterém je zelenina schovaná mezi těstovinami. ...
Zdravě a chutně /11.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu