Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
tortila
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2542 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 152 g
Tuky 143 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tortilla s mozzarellou a rajčaty se skvěle hodí k obědu, večeři i svačině. Ideální přílohou je křupavý zelený salát. K její přípravě můžete využít vařené brambory, které zbyly od včerejška. A nejlepší je, že je dobrá i studená.

Suroviny

na kolečka, předsmažená
vejce 8 ks
lehce prošlehaná
na plátky
na kousky
olivový olej 2 PL
sůl
pepř

Postup

1

V kastrolu nebo ve velké silnostěnné pánvi, kterou můžete dát do trouby, rozehřejte olej a vsypte do ní kolečka brambor tak, aby byla stejnoměrně rozložená.

2

Do vajec vidličkou zašlehejte sůl a pepř podle chuti, přelijte jimi brambory (vejce se po nich líp rozprostřou, když pánví trochu zatřesete) a zhruba pět minut je smažte. Pak zmírněte plamen a nechte omeletu patnáct až dvacet minut propékat; jen hlídejte, jestli se spodek nesmaží příliš rychle.

3

Mezitím v troubě rozehřejte gril. Na chvilku pod něj vložte nádobu s omeletou – jen aby se zpevnil povrch. Potom pánev vyjměte, poklaďte omeletu kousky sýra a plátky rajčat, vraťte pod gril a tři až pět minut zapékejte, až rajčata změknou a sýr se roztaví. Podávejte nakrájené na řezy.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/4

Komentáře

14.08.2008 21:55
Ve Spanelsku me ucili delat tortillu s HODNE olejem, vsechny brambory byly ponorene v oleji, treba i v pul litru oleje, kdyz byly brambory mekke, olej se slil do nadoby (a priste ho pouzili znovu), vlila vajicka a udela se tortilla.
25.04.2008 20:54
přidat domácího špeku opečeného na pánvičce
25.04.2008 20:59
místo rajčat dát čili papričky
06.05.2006 19:13
Nevíte,kde se dají sehnat ta bramborová kolecka nebo cím se to dá nahradit?
28.08.2006 17:01
Ahojky, nahradila jsem je normálníma bramborama, uvařenýma na loupačku do poloměkka, nakrajený na kolečka a bylo to vynikající!
27.03.2006 11:12
Pravdu má samozřejmě pan Tomáš který jak vidím je v oboru zběhlý. Jinak jídlo to není špatné ale jedl jsem už o hodně lepší.
29.04.2006 20:24
Momentalne som v Spanielsku, v Asturias, a oblubene jedlo, ktore sa tu pripravuje je Tortilla- zaklad tvori zmes zemiakov a vajec, priprava na panvici...
23.05.2006 17:22
V Madridu při přijetí u starosty byla podávána španělská tortilla studená nakrájená na kousky jako jednohubky a s červeným vínem to bylo moc dobré.
10.03.2006 22:58
Máte pravdu, ale jen poloviční. Tortilla je jednak jak Vy správně říkáte pšeničná placka mexického původu. Rovněž existuje ale tortilla španělská, což je přesně to, o čem recept pojednává. Podle Španělů je to vlastně jakákoliv placka s vajíček (naše omeleta), která se přísadami liší podle kraje a recepty se dědí po generace.
06.03.2006 15:01
A kde je ta TORTILLA? (Podle mně Tortilla = placka kukuřičná či pšeničná). Recept připomíná francouzské brambory vylepšené sýrem a rajčaty.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč