Reklama
Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem
Fotogalerie:

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem

Simona Šmitmajerová
Simona Šmitmajerová
Bechyně

Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na pohoštění kamarádů. Jsou velmi chutným dezertem.

Simona Šmitmajerová, Bechyně


Ingredience

  • 60g máslo
  • 120g čerstvý sýr (lučina)
  • 40ml smetana ke šlehání 33%
  • 4g sůl
  • 4g křen
  • 4ks rajčata

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. V jedné misce ušleháme smetanu do pěny.
    V druhé misce ušleháme máslo se sýrem.
    Očištěný křen nastrouháme najemno. Vše smícháme dohromady a dáme na 10minut do lednice.
  2. Smetanu ušleháme do pěny. V druhé misce utřeme máslo se sýrem.
  3. Křen očistíme a najemno nastrouháme. Všechny ingredience smícháme dohromady, dochutíme solí a necháme 10 minut odležet v lednici.
  4. Rajčata naplníme sýrovou směsí a dozdobíme podle fantazie.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Křenové jednohubky s jeřabinou

Křenové jednohubky s jeřabinou

Mám ráda chuť jeřabin. Zavařuji je každý rok. Helena Šmídová, Přelouč
Zdravě a chutně /03.05.12
Čočka s paprikou

Čočka s paprikou

Neboj se vyzkoušet můj recept, je to opravdu vynikající jídlo, které navíc velmi ...
Zdravě a chutně /25.09.12
Salát z bylinek a ostružin

Salát z bylinek a ostružin

Proč nevyužít darů, které příroda nabízí.

Klára Lešecká, Prachatice

Zdravě a chutně /05.08.17
Tzatziky s bagetkami

Tzatziky s bagetkami

Hodí se i jako pohoštění k vínečku. 

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /27.07.16
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /19.07.13
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu