Rajčata plněná pěnou z čerstvého sýra s křenem se hodí jak na oslavy, tak na pohoštění kamarádů. Jsou velmi chutným dezertem.
Simona Šmitmajerová, Bechyně
Ingredience
- 60g máslo
- 120g čerstvý sýr (lučina)
- 40ml smetana ke šlehání 33%
- 4g sůl
- 4g křen
- 4ks rajčata
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V jedné misce ušleháme smetanu do pěny.
V druhé misce ušleháme máslo se sýrem.
Očištěný křen nastrouháme najemno. Vše smícháme dohromady a dáme na 10minut do lednice.
-
Smetanu ušleháme do pěny. V druhé misce utřeme máslo se sýrem.
-
Křen očistíme a najemno nastrouháme. Všechny ingredience smícháme dohromady, dochutíme solí a necháme 10 minut odležet v lednici.
-
Rajčata naplníme sýrovou směsí a dozdobíme podle fantazie.