Snažím se sledovat nové trendy ve vaření, quinoa je nejen módní, ale i velmi zdravá potravina.
Michaela Rousková, Děčín
Ingredience
- 1 hrnek quinoy
- 100 g rajského pyré
- 1–2 lžíce bazalkového pesta
- 1 stroužek česneku
- trocha soli a pepře
- na vymazání olej
- 1 mozzarella
- 1 hrst cherry rajčátek
- na ozdobu bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Quinou propláchneme studenou vodou podobně jako rýži. Vložíme ji do hrnce, zalijeme 2,5 hrnkem studené vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 17–20 minut.Pak vmícháme rajské pyré, bazalkové pesto, prolisovaný česnek a směs ochutíme solí a pepřem.
-
Zapékací mísu vymažeme olejem, rozložíme ochucenou quinou, poklademe plátky mozzarelly, plátky cherry rajčátek a zapékáme 15–20 minut při 190 ºC. Podáváme s čerstvými bazalkovými lístky.
Tip redakce
Jestli neseženeš quinou, můžeš ji nahradit bulgurem.