Reklama
Pyré z červené čočky
Fotogalerie:

Pyré z červené čočky

Tereza Mrowiecová

Karviná
Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 g čočka červená
  • dle potřeby voda
  • 70 ml olej olivový
  • 50 ml citronová šťáva
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku zalijeme vodou a vaříme‚ dokud nezměkne (10–15 minut). Pozor, červená čočka se vaří mnohem rychleji než klasická.
  2. Poté slijeme z čočky přebytečnou vodu a přidáme k ní olej‚ citronovou šťávu a  prolisovaný česnek. Rozmixujeme a dochutíme dle potřeby solí a tymiánem.
  3. Podáváme s chlebovými plackami pita nebo jako přílohu k masu.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové těstoviny s tuňákem a zelenými olivami

Špenátové těstoviny s tuňákem a zelenými olivami

Lehké, zdravé a rychlé jídlo. Šárka Medáčková, Děčín
Zdravě a chutně /24.02.14
Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Podávej o letním večeru na terase se sklenkou dobrého vína.

Václava Hošková, ...

Zdravě a chutně /07.08.16
Nepečený jablečný dort

Nepečený jablečný dort

Pro děti jako stvořený, hezky vypadá, dobře chutná a prospěje jim.
Jan Strouhal, Brno
...
Zdravě a chutně /23.01.11
Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Uvař si ji podle mého receptu.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /23.12.11
Sýrová roláda plněná ovocem

Sýrová roláda plněná ovocem

Snažím se zbavit pár kilogramů. Nedržím žádnou zvláštní dietu, jen jsem ubrala na ...
Zdravě a chutně /02.09.08
Zapečené špenátové noky

Zapečené špenátové noky

Je to taková svěží a lehká večeře, po které ti rozhodně nebude těžko.

Hana ...

Zdravě a chutně /13.05.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu