Reklama
Pyré z červené čočky
Fotogalerie:

Pyré z červené čočky

Tereza Mrowiecová

Karviná
Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku.
Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 250 g čočka červená
  • dle potřeby voda
  • 70 ml olej olivový
  • 50 ml citronová šťáva
  • 3 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku zalijeme vodou a vaříme‚ dokud nezměkne (10–15 minut). Pozor, červená čočka se vaří mnohem rychleji než klasická.
  2. Poté slijeme z čočky přebytečnou vodu a přidáme k ní olej‚ citronovou šťávu a  prolisovaný česnek. Rozmixujeme a dochutíme dle potřeby solí a tymiánem.
  3. Podáváme s chlebovými plackami pita nebo jako přílohu k masu.

Pošli recept! 5/2010 (14.4.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí pribináček

Domácí pribináček

Chutná skvěle, je jednoduchý a narozdíl od kupovaného víte, co v něm je.
Zdravě a chutně /16.05.12
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Výborný jako příloha třeba ke grilovanému masíčku
Zdravě a chutně /10.06.12
Špenátové řezy

Špenátové řezy

Pokud koupíš špenát jako protlak, nemusíš ho mixovat, ale já mám raději celé listy.

...
Zdravě a chutně /21.03.16
Zapékaná brokolice

Zapékaná brokolice

Zachutná i těm, kteří jinak zeleninu příliš nemilují.

Daniel Žáček, 11 let, Praha

Zdravě a chutně /12.04.13
Švestkový koláč

Švestkový koláč

Ještě uvařit kávu a svačina je hotová.

Anna Šušláková, Most

Zdravě a chutně /20.09.16
Zamilovaná polévka

Zamilovaná polévka

Začala jsem ji vařit po svatbě, manželovi pro radost.
Líba Vichrová, Deštná
Zdravě a chutně /12.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu