Reklama
Pučálka
Fotogalerie:

Pučálka

Karolína Poláčková

Strakonice
Tento pokrm má údajně tradici už ve středověku. Labužníci ho mastili sádlem se škvarky.
Karolína Poláčková, Strakonice

Ingredience

  • 150 g hrášek zelený
  • 150 g hrášek žlutý
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 2 lžíce olej
  • 100 g slanina anglická

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Hrách nasypeme do síta a pod tekoucí vodou propláchneme. Rozložíme na tácek do jedné vrstvy, zalijeme teplou vodou tak, aby byl do poloviny namočený, a necháme v teple klíčit minimálně 24 hodin (lépe 2 dny).
  2. Naklíčený hrách osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a zprudka opečeme na rozpáleném oleji. Hrách pražíme jen chvilku, asi 3–4 minuty, aby neztvrdl a byl hezky křupavý.
  3. Nakonec na zbylém oleji opečeme kousky slaniny, které klademe na hrách.
  4. Tento pokrm můžeme jíst jako přílohu např. k pečenému masu nebo k rybě. Dá se však podávat i jako hlavní jídlo.
     
    TIP: Nic nezkazíš, když pučálku nahoře posypeš dozlatova osmahnutou cibulí.

Pošli recept! 12/2009 (11.11.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Tereza Hošková, Klášterec nad Ohří
Zdravě a chutně /22.02.19
Rýžovo-cuketové placičky

Rýžovo-cuketové placičky

Smažení vyváží dušená zelenina.
Eva Fuhrmannová, Nové Mesto n.Váhom
Zdravě a chutně /07.11.08
Tilápie s rozmarýnem

Tilápie s rozmarýnem

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /07.12.13
Celozrnná pizza

Celozrnná pizza

Mám ráda, když je vrstva těsta tenká.

Martina Dostálková, Uherské Hradiště

Zdravě a chutně /18.07.15
Špenátová polévka

Špenátová polévka

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /17.03.18
Rukolový salát s lososem

Rukolový salát s lososem

V sezoně je lepší čerstvý chřest, který stačí jen krátce povařit. 

...
Zdravě a chutně /11.03.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu