Reklama
Pstruzi v udírně
Fotogalerie:

Pstruzi v udírně

Martin Linhart

Zábřeh
Musíš si vyrobit udírnu, ale stojí to za to.
Martin Linhart, Zábřeh

Ingredience

  • 3 pstruzi
  • česnek
  • jalovec
  • sůl

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

98 Kč

Postup přípravy

  1. Vykuchané ryby a nasolíme a očesnekujeme. Necháme odležet 2 hod. v lednici. Zatím uděláme oheň, aby se vytvořily žhavé uhlíky. Na dno vyrobené udírny (plechový šuplík s víkem a roštem uvnitř – viz foto, zvládne to každý kutil) dáme dřevěné lupínky a trochu jalovce. Na rošt naskládáme ryby a udírnu uzavřeme víkem (víko je nasunovací a ve dnu udírny jsou vyvrtané díry). Udírnu položíme do ohně na žhavé uhlíky a necháme uzavřené 1,5 hodiny. Pořád přikládáme na oheň.

Pošli recept! 8/2007 (18.7.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jablkové placičky

Jablkové placičky

Jsou nejen zdravé, ale taky moc dobré, pochutnají si i děti. Petra ...
Zdravě a chutně /20.12.11
Ratatouille

Ratatouille

Lehké, zdravé a vynikající!
Jiří Bilík, Slatinice
Zdravě a chutně /08.04.11

Čína z lilku

Variace na "čínu" chutná s lilkem výborně, je lehká a rychlá, vyzkoušej ji.
Helena ...
Zdravě a chutně /13.01.10
Tvarohové tyčinky

Tvarohové tyčinky

Podávám je jako pochoutku k vínku.
Helena Zavacká, Oldřichov
Zdravě a chutně /28.02.10
Stromboli (slaný štrúdl)

Stromboli (slaný štrúdl)

Výborné a lehké občerstvení.

Zdravě a chutně /29.09.15
Feta

Feta

Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov
Zdravě a chutně /22.01.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu