Ořechová chuť se skvěle skloubí s jemným masem pstruha.
Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Ingredience
- 2 ks pstruh
- 1 cuketa
- 1 hlavička česnek
- 2 hrsti vlašské ořechy
- olivový olej
- tymián
- kmín
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pstruhy osolíme a posypeme drceným kmínem z venku i v bříšku a dáme do pekáče. Cuketu rozkrájíme na půl kolečka, přidáme k pstruhovi a v pekáči posypeme tymiánem.
-
Přidáme přepůlený česnek, řeznou plochou na dno pekáče. Česnekk po upečení vyjmeme, protože má výraznou chuť a přebil by chuť jemného masa. Vše zakápneme olivovým olejem a dáme péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 35 minut. Pstruha naservírujeme na talíře.
-
Cuketu i s olejem - výpekem dáme do misky, přidáme většinu vlašských ořechů a tyčovým mixérem rozmixujeme. Dle chuti dosolíme, nandáme na talíř a navrch posypeme zbytkem vlašských ořechů.