Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pstruh s jablky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Velmi snadné Pro 3-4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2532 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 241 g
Tuky 110 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jíst častěji pstruha patří k letošním kulinárním předsevzetím naší redakce, a tím pádem i k výzvám. Pstruh se hodí skoro ke všemu, jen ne ke smažení v trojobalu. Tady vám nabízíme nový pohled na ochucení starého známého. 

Suroviny

zbavená jádřince a nakrájená na tenká kolečka
sůl a pepř
čerstvě mletý
pstruh 2 ks
filety
ančovičky (konzerva) 2 ks
filátka, okapaná a pokrájená
piniové oříšky 1 PL
k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 180°C. Zhruba čtvrtinou másla vymažte zapékací mísu velkou tak, aby se tam vešly pstruží filety. Dno poklaďte polovinou koleček z jablek. Osolte, opepřete a přidejte bobkové listy. Navrch položte překrájené rybí filety v jedné vrstvě, osolte, opepřete. Na ně vyskládejte zbývající jablečná kolečka.

2

Zbývající máslo rozpusťte v rendlíčku se sardelkami a rozdělte na ryby s jablky. Pokropte vínem a pečte cca 15 minut v předehřáté troubě tak, aby byla ryba propečená, ale ne vysušená.

3

Mezitím opražte v pánvi piniové oříšky.

4

Rybu s jablky podávejte sypanou pinio- vými oříšky, doplněnou čerstvým světlým pečivem.

JAK NA PSTRUŽÍ FILET

Aby vám ryba při práci neklouzala, můžete ji podložit pevnou (!) papírovou utěrkou. Ze pstruha nejprve odstraňte hlavu za žábrami i veškeré ploutve, potom z každé strany opatrně nejdřív podél páteře a pak žeber vykrojte plát masa. Vykostit můžete v podstatě jakýkoli rybí filet, výborně to funguje u lososa. Má totiž kromě žeber jen málo kostí, které jsou dobře vidět a snadno se vyndavají. Po povrchu ryby přejíždějte prsty, lehce přitom přitlačte, když narazíte na kost, vytáhněte ji pinzetou nebo malými kleštičkami (spolu s miskou na odkládání je nabízí Tescoma, eshop.tescoma.cz). Když zrovna nemáte po ruce pinzetu, sáhněte nejlépe po malém nožíkus krátkou čepelí a zaobleným koncem. Nalezenou kostičku opatrně zachyťte mezi tupou stranu čepele a nehet na palci a vytáhněte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/3

Apetit magazín

AD
Velikonoce z porcelánu

Velikonoce z porcelánu

Jaro je již od nepaměti symbolem obnovy, nových začátků, probouzející se přírody. Přináší naději a víru v nové cykly, symbolizuje zrození. Den jarní rovnodennosti symbolicky znamená vítězství světla nad temnotou. Nejvýznamnějšími...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč