Reklama
Pstruh na smetaně s jablky a hruškami
Fotogalerie:

Pstruh na smetaně s jablky a hruškami

Petra Dáňová
Petra Dáňová
p.Štoky
Pochutnejte si na pikantní rybě s ovocem.
Petra Dáňová, Štoky

Ingredience

  • 4 ks pstruh
  • 4 lžíce grilovací koření
  • 4 lžíce citronová šťáva
  • 2 lžičky sůl
  • 2 jablka
  • 2 lžičky pálivá mletá paprika
  • 2 hruška
  • 1 zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. Pstruhy očistíme, posypeme je kořením a prosolíme. Vnitřek pokapeme citronovou šťávou a necháme uležet. Jablka a hrušky oloupeme, rozkrojíme je a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na drobnější kousky nebo na plátky.
  2. Na pánvi rozpustíme máslo se lžící oleje, vložíme pstruhy a opečeme je z obou stran. Pak ryby vyjmeme a do výpeku vsypeme připravené ovoce, které necháme mírně podusit ve vzniklé šťávě.
  3. Poté přidáme zakysanou smetanu, pálivou papriku, trochu citronové šťávy, přisolíme a promícháme. Ryby vložíme zpět do omáčky a chvíli je pod poklicí prohřejeme (asi 5 minut).
  4. Pstruhy na talíři  podlijeme smetanovou omáčkou s jablky a hruškami a jako přílohu podáváme pečené brambory. Zdobíme čerstvou petrželkou, celerovou natí nebo použijeme kadeřávek.
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě. Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Stromboli (slaný štrúdl)

Stromboli (slaný štrúdl)

Výborné a lehké občerstvení.

Zdravě a chutně /29.09.15
Rýže na pánv se šunkou a celerem

Rýže na pánv se šunkou a celerem

Dokonalá kombinace chutí.
Lenka Endrlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /26.10.11
Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Vegetariánské karí s kešu oříšky a rozinkami

Neobvyklá chuť tě jistě zaujme.
Tereza Bradáčová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /17.12.10
Zapečený balkánský lilek

Zapečený balkánský lilek

S bramborovou kaší nebo s bílým pečivem.

Martina Škardová, Stará Voda

Zdravě a chutně /07.08.15
Treska s jarní zeleninou

Treska s jarní zeleninou

Jemné rybí maso nepotřebuje žádné složité recepty, je lepší jen lehce podtrhnout jeho...

Zdravě a chutně /04.05.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu