Reklama
Pstruh na másle
Fotogalerie:

Pstruh na másle

Lenka Frolíková

Vráž
Ze všech ryb mám nejraději pstruha. Jeho maso provoněné bylinkami je opravdová lahůdka, které se nikdy nepřejím.
A je to zdravé!
Lenka Frolíková, Vráž

Ingredience

  • 2 pstruzi
  • čerstvé bylinky
  • 1 stroužek česnek
  • 2 lžíce olej olivový
  • pepř
  • sůl
  • 1 citrón
  • 1 limetka
  • 200 ml víno bílé
  • 400 g zelenina mražená
  • 200 g máslo

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Máslo smícháme s nasekanými bylinkami, osolíme a opepříme dle chuti. Zabalíme do alobalu a necháme ztuhnout v lednici. Zbytek bylinek necháme v celku a uděláme dva malé svazečky. Důkladně opláchnutý citron a limetu nakrájíme na čtvrtky. Česnek oloupeme, utřeme a smícháme se dvěma lžícemi olivového oleje, s pepřem, solí a vše promícháme.
  2. Rybám naplníme máslem vymazaná bříška svazkem bylinek, kusem citronu a limetky. Do pekáčku naskládáme ryby bříškem dolů, obložíme zbytky bylinek s citrusy. Naplněné pstruhy potřeme česnekovou směsí a navrch položíme malé kousky másla. Nakonec zalijeme trochou vody a vína.
    Vložíme do rozehřáté trouby, nejdřív na chvilku lehce zakryté alobalem.
  3. krok3 Po 20 minutách alobal sundáme, podlijeme zbytkem vína a (průběžně potíráme) dopečeme dozlatova.
    Hned po vytažení z trouby z ryb vyndáme bylinky a citrony, které lehce vymačkáme do šťávy v pekáči.
  4. krok4 Upečené pstruhy hned podáváme s vařenou zeleninou a kouskem vlastního domácího bylinkového másla.

Pošli recept! 12/2008 (12.11.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mléčně kvašená zelenina

Mléčně kvašená zelenina

Recept mám od jedné léčitelky‚ je to dobré na žaludek ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Bulka s cottage a avokádem

Bulka s cottage a avokádem

Rychlá, zdravá snídaně.
Zdravě a chutně /03.06.18
Řízky se zeleninou

Řízky se zeleninou

Dělala jsem je na zkouškách ve škole.

Veronika Kalmusová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /15.08.16
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn.

Tereza Krausová, Kladno

Zdravě a chutně /28.01.15
Květákový salát s pikantní zálivkou

Květákový salát s pikantní zálivkou

Zelenina v salátu by neměla být úplně měkká – proto nevař květák moc dlouho, ...
Zdravě a chutně /14.06.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu