Reklama
Prsíčka zapečená v leču
Fotogalerie:

Prsíčka zapečená v leču

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Lečo je samozřejmě nejlepší to domácí.

Eva Manďáková Svašková, Zborovice

Ingredience

  • 1 kg kuřecích prsíček
  • špetka soli
  • 5 stroužků česneku
  • 1/2 sáčku grilovacího koření bez soli
  • 1 sklenice leča
  • 300 g nízkotučného eidami

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

170 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na plátky, posolíme a potřeme rozdrceným česnekem. 

  2. 2. Poprášíme trochou grilovacího koření, dáme na plech, poklademe lečem. Sýr nastrouháme nahrubo a povrch jím posypeme. Mírně podlijeme (podle toho, kolik má lečo šťávy) a pečeme 30 minut zakryté a pak ještě 15 minut odkryté při teplotě 220 °C. Podáváme nejlépe s vařenými nebo pečenými brambory. 

Pošli recept! - Speciál - Drůbež (19.5.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátové řezy

Špenátové řezy

Pokud koupíš špenát jako protlak, nemusíš ho mixovat, ale já mám raději celé listy. ...
Zdravě a chutně /21.03.16
Lilkové rolky plněné chřestem

Lilkové rolky plněné chřestem

Lilky neboli baklažány jsou mou oblíbenou zeleninou. Dopřávám si je téměř každý den....

Zdravě a chutně /06.06.13
Salátek s vejcem

Salátek s vejcem

Pavel Štrougal, Ústí nad Labem

Zdravě a chutně /26.03.19
Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Pórková polévka se zeleninou a miso pastou

Nebojíme se doma zkoušet novinky. Na miso pastu jsem slyšela samou chválu – je opravdu ...
Zdravě a chutně /28.02.10
Čočková paštika

Čočková paštika

Jídlo z plechové kouzelnice.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /11.03.16
Sójové plátky ve slanině

Sójové plátky ve slanině

Jsou moc dobré a levnější než maso.

Eva MIšková, Petrov 

Zdravě a chutně /26.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu