Reklama
Provoněné kuře
Fotogalerie:

Provoněné kuře

Jana Říhová
Jana Říhová
Jindřichův Hradec

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana Říhová, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehna
  • 8 ks brambory
  • 8 ks čerstvé žampiony
  • 8 ks cherry rajčátka
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olivový olej
  • 50 g sýr Gouda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna omyjeme, osolíme a posypeme tymiánem. Syrové, neoloupané brambory důkladně očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cherry rajčátka rozpůlíme a nastrouháme si goudu.
  2. Do velkého pekáče vložíme maso s brambory, navrch přidáme žampiony a rajčátka. Brambory osolíme a všechno zakápneme olivovým olejem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C. Přibližně po 40 minutách posypeme brambory nastrouhaným sýrem a necháme ještě 5 - 10 minut dopéct.
  4. Pekáček můžeme vyndat a servírovat. Přeji dobrou chuť!
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z nových brambor a kozího sýra

Salát z nových brambor a kozího sýra

Před podáváním salát posyp čerstvým rozmarýnem. Ludmila Spěváčková, Kopřivnice
Zdravě a chutně /16.02.16
Feta

Feta

Ochuť si tuto dobrotu pořádně, chilli prý pomáhá hubnout.
Hana Mrhová, Trutnov
Zdravě a chutně /22.01.10
Rybí karbanátky s koprovým dipem

Rybí karbanátky s koprovým dipem

Chuť kopru a ryby jde spolu překvapivě dobře dohromady.

Eva Sládková, Strakonice

Zdravě a chutně /16.02.13
Pampeliškový salát

Pampeliškový salát

Ivana Horáková, Rakovník

Zdravě a chutně /23.05.18
Obilninová směs

Obilninová směs

Hodí se i jako příloha k pečenému kuřátku.

Iva Papežová, Teplice

Zdravě a chutně /22.08.12
Chléb z bezlepkové směsi

Chléb z bezlepkové směsi

Můžeš ho připravit také v domácí pekárně.
Dobromila Hermanová, Opava
Zdravě a chutně /23.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu