Reklama
Provoněné kuře
Fotogalerie:

Provoněné kuře

Jana Říhová
Jana Říhová
Jindřichův Hradec

Toto je výborný, ale snadný recept na večeři i pro slavnostní příležitost!

Jana Říhová, Jindřichův Hradec

Ingredience

  • 4 ks kuřecí stehna
  • 8 ks brambory
  • 8 ks čerstvé žampiony
  • 8 ks cherry rajčátka
  • špetka tymián
  • špetka sůl
  • 2 lžíce olivový olej
  • 50 g sýr Gouda

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Stehna omyjeme, osolíme a posypeme tymiánem. Syrové, neoloupané brambory důkladně očistíme a nakrájíme na tenčí plátky. Žampiony nakrájíme na čtvrtky, cherry rajčátka rozpůlíme a nastrouháme si goudu.
  2. Do velkého pekáče vložíme maso s brambory, navrch přidáme žampiony a rajčátka. Brambory osolíme a všechno zakápneme olivovým olejem.

  3. Pečeme v troubě předehřáté na 220°C. Přibližně po 40 minutách posypeme brambory nastrouhaným sýrem a necháme ještě 5 - 10 minut dopéct.
  4. Pekáček můžeme vyndat a servírovat. Přeji dobrou chuť!
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmakounova pomazánka

Šmakounova pomazánka

Zkuste ji připravit jako zdravou svačinku. Dagmar Vašáková, Hodonín
Zdravě a chutně /27.05.12
Cibulový salát s ředkvičkou

Cibulový salát s ředkvičkou

Osvěžující jarní salát s ředkvičkami.

Jana Kopřivová, Kopřivnice

Zdravě a chutně /13.05.13
Houbové rizoto

Houbové rizoto

Zapíjej pivem nebo vínem.

Oleg Kabarský, Praha

Zdravě a chutně /17.08.16
Mrkvové karbanátky

Mrkvové karbanátky

Chutnají všem, nejen vegetariánům.

Lenka Danišová, Most

Zdravě a chutně /20.06.17
Rizoto s chřestem a sójovým masem

Rizoto s chřestem a sójovým masem

Dej si rychlý a chutný oběd.

Ivana Karpíšková, Ivančice

Zdravě a chutně /17.02.13
Kuskus s pečenou dýní

Kuskus s pečenou dýní

Podle receptu

Ilony Soukupové z Říčan

Zdravě a chutně /26.01.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu