Reklama
Pražma s citronem a bylinkami
Fotogalerie:

Pražma s citronem a bylinkami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, Soběslav

Ingredience

  • 1 pražma (asi 350 g)
  • 4 stroužky česneku
  • pár lístků zelené petrželky
  • dle chuti oblíbené bylinky (tymián, rozmarýn apod.)
  • trocha bylinkové soli
  • 1 citron
  • podle potřeby olivový olej

Doba přípravy

Počet porcí

1

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Pražmu nejdříve ostrým nožem podélně rozřízneme v břišní části, vyjmeme vnitřnosti a propláchneme studenou vodou. Česnek oloupeme, petrželku nasekáme nahrubo, citron nakrájíme na kolečka.

  2. krok2

    Rybu uvnitř osolíme bylinkovou solí a zakápneme citronovou šťávou. Pak ji naplníme petrželkou, bylinkami a česnekem, přidáme kolečko citronu. Kůži na několika místech lehce nařízneme a do zářezů vmáčkneme bylinky. Položíme na alobal, poklademe plátky citronu, pokapeme olivovým olejem a pečlivě zabalíme.

  3. krok3

    Grilujeme v přiklopeném grilu 25 minut, v polovině grilování otočíme. Společně s rybou můžeme grilovat brambory nakrájené na kolečka, osolené a pokapané olivovým olejem a také zabalené do alobalu.

Pošli recept! 7/2016 (3.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem

Kuřecí řízky s cornflaky a lehkým bramborovým salátem

Oblíbené jídlo lze připravit i bez smažení a majonézy. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /22.04.13
Vegetariánská sekaná

Vegetariánská sekaná

S bramborami můžeš zapéct cokoliv, přidej klidně i klobásku nebo jiný druh zeleniny. ...
Zdravě a chutně /03.01.12
Čínské nudle s tofu

Čínské nudle s tofu

Z tofu připrav pokrm, který zachutná všem.
Lenka Klinkorová, Písek
Zdravě a chutně /11.11.10
Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Grilované cuketové rolky se šunkou a sýrem

Vhodné jako lehký oběd nebo večeře.

Karolina Pavlíčková, Vrchlabí

Zdravě a chutně /09.04.13
Květáková polévka s kurkumou

Květáková polévka s kurkumou

Je hotová za chvilku a vyjde levně.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /08.07.12
Krůtí v alobalu

Krůtí v alobalu

Velmi chutné a šťavnaté.

Pavlína Boturová, Orlová - Lutyně

Zdravě a chutně /27.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu