Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.
Lucie Hrušková, Soběslav
Ingredience
- 1 pražma (asi 350 g)
- 4 stroužky česneku
- pár lístků zelené petrželky
- dle chuti oblíbené bylinky (tymián, rozmarýn apod.)
- trocha bylinkové soli
- 1 citron
- podle potřeby olivový olej
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pražmu nejdříve ostrým nožem podélně rozřízneme v břišní části, vyjmeme vnitřnosti a propláchneme studenou vodou. Česnek oloupeme, petrželku nasekáme nahrubo, citron nakrájíme na kolečka.
-
Rybu uvnitř osolíme bylinkovou solí a zakápneme citronovou šťávou. Pak ji naplníme petrželkou, bylinkami a česnekem, přidáme kolečko citronu. Kůži na několika místech lehce nařízneme a do zářezů vmáčkneme bylinky. Položíme na alobal, poklademe plátky citronu, pokapeme olivovým olejem a pečlivě zabalíme.
-
Grilujeme v přiklopeném grilu 25 minut, v polovině grilování otočíme. Společně s rybou můžeme grilovat brambory nakrájené na kolečka, osolené a pokapané olivovým olejem a také zabalené do alobalu.