Reklama
Pražené houbové jáhly
Fotogalerie:

Pražené houbové jáhly

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Kdo ohrnuje nos nad zdravou výživou, měl by nejdřív pár správně při-pravených jídel ochutnat. Já například nedám dopustit na jáhly. Nejenže jsou opravdu velmi dietní, ale i chutné a hlavně rychle hotové.
Magda Černá, Liberec

Ingredience

  • olej
  • 100 g máslo
  • 2 cibule
  • kostka bujón
  • 150 g žampiony
  • rozmarýn
  • 1 kapie
  • 300 g jáhly

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    V hluboké pánvi si rozpustíme máslo a jáhly na něm rychle opražíme. Opražené jáhly zalijeme horkou vodou a vhodíme zeleninový bujon.
  2. krok2
    Jáhly vaříme, dokud nejsou měkké. Po uvaření slijeme vodu a vhodíme nasekaný rozmarýn a pánev přikryjeme pokličkou. Mezitím na pánvi orestujeme žampiony, jarní cibulku a papriku.
  3. krok3
    Pokud jsou jáhly dostatečně měkké a zelenina orestovaná, můžeme všechno smíchat dohromady. Nezapomeneme osolit a ochutit červeným pepřem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Dietní, a přesto chutný Irena Procházková, Dolní Újezd
Zdravě a chutně /07.09.19
Sváča pro mlsouna

Sváča pro mlsouna

Lucie Morávková, Břeclav

Zdravě a chutně /14.09.19
Chřestová nádivka

Chřestová nádivka

V obchodech a na trzích se už objevují první svazečky chřestu. Tuto ...

Zdravě a chutně /31.03.14
Krémová  cuketová  polévka

Krémová cuketová polévka

Je velmi lahodná a jemná. 

Martina Taušová, Tasovice

Zdravě a chutně /09.10.16
Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Kukuřičné knedlíčky se zelím a tempehem

Obměna tradičního vepřa knedla zela.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /07.11.15
Rizoto s pohankou

Rizoto s pohankou

I při shazování kil se dá skvěle jíst.
Pavlína Řezníčková, Vidče
Zdravě a chutně /04.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu