Reklama
Pražená čočka
Fotogalerie:

Pražená čočka

Eliška Kozáková

Holice
Jídlo našich babiček.
Eliška Kozáková, Holice

Ingredience

  • 250 g čočka
  • dle potřeby olej slunečnicový
  • dle chuti sůl

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

20 Kč

Postup přípravy

  1. Čočku přebereme‚ propláchneme a přes noc namočíme do vody. Druhý den vodu slijeme‚ čočku propláchneme a necháme na skleněné misce. Večer opět propláchneme studenou vodou přes cedník a pak nasypeme zpět do misky. Ráno už budou vyrážet klíčky. Znovu propláchneme.
  2. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu oleje – asi 2 lžíce. Přidáme dvě hrsti naklíčené čočky. Čočka musí být jen v jedné vrstvě‚ aby se dobře opražila. Pražíme 7 minut. Hotová čočka má křupavou slupku. Dáme na talíř‚ kde podle chuti osolíme. Podáváme samotnou nebo s chlebem.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Chléb s vločkami

Chléb s vločkami

Není snad nic lepšího než čerstvý nadýchaný chléb. Recept je určený pro domácí ...
Zdravě a chutně /20.03.15
Bazalková kuřecí játra

Bazalková kuřecí játra

Toto jednoduché a velice levné jídlo připravíš během pár minut.

Markéta Závadová, ...

Zdravě a chutně /25.07.13
Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Tilápie s baby špenátem a nivovou omáčkou

Výborný lehký oběd, při kterém nic nezbyde.

Hana Ryčlová, Zvoleněves

Zdravě a chutně /18.09.12
Smetanový pangasius se zeleninou

Smetanový pangasius se zeleninou

S vařením mi pomáhá můj malý syn.

Tereza Krausová, Kladno

Zdravě a chutně /28.01.15
Řízky s hrozny

Řízky s hrozny

Podávají se s brambory přelité omáčkou.

Zdena Halušková, Příbram

Zdravě a chutně /05.06.16
Chřestový salát s tuňákem

Chřestový salát s tuňákem

Pochoutka, která tě osvěží i zasytí.

Alena Hořínková, Šumperk

Zdravě a chutně /11.09.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu