Reklama
Portobello s kuskusem
Fotogalerie:

Portobello s kuskusem

Terezie Vachová

Praha

Podávej jako předkrm nebo lehký hlavní chod.

Terezie Vachová, Praha

Ingredience

  • 100 g anglická slanina
  • trocha olivového oleje
  • 3 stroužky česnek
  • 1/2 ks menší cuketa
  • 2 ks jarní cibulka
  • 2 lžičky rajský protlak
  • trocha soli a pepře
  • 50 g kuskus
  • 2 žampiony portobello

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Na pánvi opečeme slaninu. Přidáme olej a plátky česneku. Smažíme 1 minutu. Přisypeme na kostky nakrájenou cuketu a nasekanou cibulku a 5 minut smažíme.

  2. Přidáme protlak, sůl, pepř a prohřejeme. Zalejeme vodou (množství dle návodu na kuskus), přivedeme k varu a přimícháme kuskus. Odstavíme a necháme kuskus dojít.

  3. Žampiony oloupeme a vykrojíme nožičku. Zevnitř je trochu potřeme olejem a osolíme. Dáme na plech a naplníme kuskusem. Pečeme asi 15 minut v troubě předehřáté na 150 °C.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapečená čekanka

Zapečená čekanka

Čekanka je velmi chutná a snadná na úpravu. Není pravidelně k sehnání, což je škoda. ...
Zdravě a chutně /16.03.13
Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Dietní, a přesto chutný

Irena Procházková, Dolní Újezd

Zdravě a chutně /07.09.19
Krůtí rolka s mrkvičkou

Krůtí rolka s mrkvičkou

Jemné krůtí maso používám velmi často. Není tak suché jako kuřecí a je ...
Zdravě a chutně /29.02.12
Grilovaný salát

Grilovaný salát

Výborná příloha ke grilovanému masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /26.08.15
Rajská pohanka s rybičkami

Rajská pohanka s rybičkami

Tahle pohanka je opravdu „rajská“.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /14.10.13
Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Těstovinový salát s kuřecím masem a vejci

Ideální večeře – lehká a přitom sytá.

Lenka Endrlová, Halvíčkův Brod

Zdravě a chutně /01.04.17
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama