Reklama
Pórkovo-kaštanová polévka
Fotogalerie:

Pórkovo-kaštanová polévka

Eliška Robová

Praha

Kaštany se v naší kuchyni nevyužívají, což je škoda.  

Eliška Robová, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce máslo
  • 1 pórek
  • 1/2 lžičky kmín
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1,5 l zeleninový vývar
  • 1 celé vejce
  • 100 g vařené loupané kaštany
  • sůl podle chuti
  • trocha pepře
  • petrželka na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do hrnce vložíme máslo a osmahneme na něm na kolečka nakrájený pórek. Přidáme kmín, vše zaprášíme moukou a zalijeme zeleninovým vývarem. Polévku přivedeme k varu.
  2. Přidáme rozšlehané vejce, kaštany a vše vaříme přibližně 15–20 minut.

  3. Potom polévku dochutíme solí a pepřem a rozmixujeme ji dohladka. Nakonec jednotlivé porce ozdobíme čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 2/2014 (20.1.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka s knedlíčky

Polévka s knedlíčky

Je to naše oblíbená dobrůtka. Eva Výtisková, Turnov
Zdravě a chutně /19.11.08
Pikantní salát à la Provence

Pikantní salát à la Provence

Blanka Kadarová, Hodonín

Zdravě a chutně /23.05.18
Bezmasá čína

Bezmasá čína

Pro ty, kteří mají rádi maso, můžeme do zeleninové směsi přimíchat kousky ...
Zdravě a chutně /04.03.12
Čína ze sójového masa

Čína ze sójového masa

Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Osvěžující salát s jablky

Osvěžující salát s jablky

Je vhodný především pro zimní období.

Zlata Komondiová, Praha

Zdravě a chutně /29.02.16
Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Bramborový salát s čerstvou zeleninou

Ráda hlídám svoji váhu, a proto občas zařazuji na jídelníček dietní a zdravá jídla....
Zdravě a chutně /09.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu