Reklama
Pórková polévka
Fotogalerie:

Pórková polévka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Na polévky si doma velmi potrpíme.
Alena Skočdopolová, Jičín

Ingredience

  • 200 ml smetana
  • 3 brambory
  • 4 lžíce máslo
  • 3 pórek
  • bageta
  • 1,5 l vývar zeleninový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Omyté a osušené pórky nakrájíme. Tři lžíce másla rozehřejeme v hrnci a na nich pak mírně osmahneme pórek. Přidáme brambory a opět chvíli osmahneme. Zalijeme vývarem‚ lehce osolíme a uvedeme do varu.Vaříme 20 minut mírným va­rem. Polévku rozmixujeme. Prošleháme se smetanou a ještě pět minut prohřejeme.Do horké polévky zašleháme lžíci studeného másla‚ bude ještě krémovější. Na talíři zdobíme šlehačkou a posypeme pórkem.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celerové placičky  s bramborovou kaší  a libečkem

Celerové placičky s bramborovou kaší a libečkem

Tento pokrm je důkazem, že existuje i zdravé smažení. Zuzka Skoumalová, ...
Zdravě a chutně /26.10.16
Penne s lečem

Penne s lečem

Lečo máme vždy zavařené do zásoby, ale čerstvé je nejlepší.

Jindřich ...

Zdravě a chutně /23.09.17
Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Pečená řepa s jablečnou pomazánkou

Kdo chce, může podávat s čerstvým pečivem.

Ivana Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /08.01.15
Polévka ze zeleného chřestu

Polévka ze zeleného chřestu

Pro opravdové labužníky.

Kateřina Sklenářová, Odry

Zdravě a chutně /11.05.14
Kopřivové dobrodružství

Kopřivové dobrodružství

Jídlo se jí samostatně nebo s přílohou.

Iveta Zemková, Olšany u Prostějova

Zdravě a chutně /12.09.12
Grilovaná zelenina s rýží

Grilovaná zelenina s rýží

Do rýže vmíchej bylinky nebo oblíbené koření.
Jarmila Holíková, Praha
Zdravě a chutně /04.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu