Reklama
Pomazánka ze špenátu a tofu
Fotogalerie:

Pomazánka ze špenátu a tofu

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tofu je výborný zdroj bílkovin, obsahuje minimum tuku a žádný cholesterol.

Alena Krátká, Hodonín

Ingredience

  • 200 g mraženého špenátu (protlak nebo nasekaný listový)
  • 150 g tofu
  • 2 lžíce oleje
  • 1/4 lžičky muškátového oříšku
  • 1 stroužek česneku
  • dle chuti sůl
  • 1 balení celozrnného toastového chleba

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Mražený špenát necháme povolit při pokojové teplotě. Přebytečnou vodu, kterou špenát pustí, slijeme. 

  2. krok2

    Tofu nastrouháme na jemné straně struhadla. V kastrůlku necháme rozehřát olej, přidáme rozmražený špenát a podusíme ho na mírném plameni asi 5 minut. Ochutíme ho muškátovým oříškem a špetkou soli (pokud máme mořskou, bude pomazánka ještě zdravější). Postupně vsypeme nastrouhané tofu, které ve špenátu za stálého míchání rozpustíme. 

  3. krok3

    Směs stáhneme z ohně a vmícháme rozetřený stroužek česneku. Necháme trochu zchladnout. Celozrnné toasty opečeme v topinkovači a potřeme špenátovou pomazánkou.


Tip redakce

Celozrnné pečivo z domácí pekárny

Ještě lepší bude pomazánka s doma připraveným pečivem. Budeš potřebovat: 280 ml vlažné vody, 20 g oleje, 1 sáček instantního droždí, 1 lžičku hnědého cukru, 100 g hladké mouky, 50 g celozrnné žitné mouky, 350 g celozrnné pšeničné mouky a 2 lžičky soli.

Suroviny v uvedeném pořadí vlož do domácí pekárny a nech těsto zpracovat a vykynout. Potom udělej housky nebo rohlíky, potři je vodou a upeč při 180 ºC dozlatova. 

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstoviny s kuřecími srdíčky

Těstoviny s kuřecími srdíčky

Jak si pochutnat za pár korun. Ivana Černá, Praha
Zdravě a chutně /15.01.15
Sójový guláš s klíčky

Sójový guláš s klíčky

Nejvhodnější přílohou je rýže.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /10.02.16
Pikantní omáčka

Pikantní omáčka

Uvař si ji podle mého receptu.
Zuzka Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /23.12.11
Barevný bulgur

Barevný bulgur

Ať teplý, nebo studený, bulgur se zeleninou a houbami je skvělým obědem na letní ...

Zdravě a chutně /18.09.17
Cizrnový salát

Cizrnový salát

Na talíři dozdobíme čerstvou zeleninou.

Karolína Hošková, Litoměřice

Zdravě a chutně /28.05.15
Poctivá z Hané

Poctivá z Hané

Zelenina jí dodá jemně nasládlou příchuť.

Anna Zemánková, Olomouc

Zdravě a chutně /30.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu