Reklama
Pomazánka ze sójové šunky
Fotogalerie:

Pomazánka ze sójové šunky

Marie Veselá

Moravské Budějovice
Namaž ji na plátky veky a ozdob zeleninou.
Marie Veselá, Moravské Budějovice

Ingredience

  • 100 g šunka sojová
  • 1 kostka bujón
  • 1 lžíce omáčka sojová
  • 1 lžíce ocet
  • 1 lžíce hořčice
  • 2 lžíce kečup
  • 2 lžíce olej
  • 1 cibule
  • sůl a pepř podle chuti
  • 2 okurky sterilované
  • 100 g majonéza

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Šunku vaříme asi 15–20 minut ve vodě (0‚6 l) s bujonem a sójovou omáčkou. Pak ji scedíme a vymačkáme z ní tekutinu.
  2. Ocet‚ kečup‚ hořčici a olej promícháme a svaříme. Po vychladnutí vmícháme do směsi nakrájenou cibuli a nakrájené okurky‚ vymačkanou šunku a nakonec majonézu. Dle chuti opepříme a osolíme. Promícháme a necháme odležet.

Pošli recept! 4/2011 (8.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z pangasia

Polévka z pangasia

Místo chleba lze dát smažený hrášek. Karolína Horská, Praha
Zdravě a chutně /23.11.16
Čína ze sójového masa

Čína ze sójového masa

Ze sóji se připravují výborné pochoutky pro ty, kteří klasické maso nemohou nebo ...
Zdravě a chutně /14.09.10
Zapečená zelenina s tofu

Zapečená zelenina s tofu

Bez cholesterolu a bez zbytečných kalorií.

Lenka Dospievová, Plzeň

Zdravě a chutně /18.07.13
Pohanka s mrkví a brokolicí

Pohanka s mrkví a brokolicí

U nás pohanka není popelkou kuchyně!
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /04.08.11
Papriková cizrna

Papriková cizrna

Často peču domácí chleba a ten je k omáčce úplně nejlepší. Dobrá je také s ...

Zdravě a chutně /08.11.17
Rýžové DyPap

Rýžové DyPap

Zkus rychlý oběd složený z rýže a dýně s paprikou. Dy jako dýně a Pap ...
Zdravě a chutně /15.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu