Reklama
Pomazánka z tresčích jater
Fotogalerie:

Pomazánka z tresčích jater

Markéta Kopečná

Praha
Dej si s námi něco zdravějšího na zub.
Markéta Kopečná, Praha

Ingredience

  • 150 g játra tresčí
  • 100 g tvaroh
  • 50 g máslo
  • 2 vejce
  • 1/2 cibule
  • pár kapek šťáva citrónová
  • sůl podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Tresčí játra rozmačkáme a vymícháme dohladka se změklým máslem. Vmícháme tvaroh a najemno nasekanou cibuli nebo pouze její nať.
  2. Mezitím uvaříme vejce natvrdo a po vychladnutí je nakrájíme najemno – stačí jedno a druhé vejce můžeme použít na ozdobu. Nakrájené vejce vmícháme do pomazánky, kterou dochutíme solí a citronovou šťávou.

    TIP: K této pomazánce se nejlépe hodí tmavé pečivo. Chlebíčky ozdob kouskem citronu.

Pošli recept! - Speciál - Silvestrovské pohoštění (8.12.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Celozrnný tvarohový koláč s ovocem

Dietní, a přesto chutný Irena Procházková, Dolní Újezd
Zdravě a chutně /07.09.19
Mrkvová polévka

Mrkvová polévka

Je nejen zdravá, ale i superrychlá!
Libuše Hlaváčová, Brno
Zdravě a chutně /04.08.11
Zapékané cukety s lilkem

Zapékané cukety s lilkem

Cukety u nás můžeme jíst pořád, tak vymýšlím další způsoby jejich přípravy. Tohle...
Zdravě a chutně /06.12.10
Sladké pokušení

Sladké pokušení

Lehoučký dezert, který neohrozí linii.

Eva Lamačová, Brno

Zdravě a chutně /09.06.16
Sójové nudličky po kanadsku

Sójové nudličky po kanadsku

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /11.01.19
Dušené ředkvičky s tvarůžky

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Tahle voňavá pochoutka s pikantní zeleninkou prostě nemá chybu.

Ondřej Dráteník, ...

Zdravě a chutně /31.12.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu