Reklama
Pomazánka z pečené dýně a papriky
Fotogalerie:

Pomazánka z pečené dýně a papriky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Já dávám přednost bagetkám, manžel si ji raději maže na opečené celozrnné toasty.

Tereza Drtikolová, Plzeň

Ingredience

  • 350 g máslové dýně
  • 2 červené papriky
  • 2–3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 hrst hladkolisté petrželky
  • špetka chilli koření
  • podle chuti nahrubo mletý pepř a sůl
  • šťáva z 1 limetky
  • 8 malých bagetek
  • podle chuti balzamikový krém s chilli

Doba přípravy

Počet porcí

100

Orientační cena

4 Kč

Postup přípravy

  1. Dýni oloupeme, vyjmeme semena a nakrájíme na větší kousky. Z papriky odstraníme střed s semeny a nakrájíme ji na čtvrtiny. Dýni s paprikou zakápneme olivovým olejem a vložíme do trouby. Pečeme, dokud není dýně měkká, což trvá asi 30 minut. Během pečení směs občas promícháme. Měkkou zeleninu necháme úplně vychladnout.

  2. Z paprik odstaníme slupku a pomocí vidličky nebo mixéru směs nahrubo rozmixujeme. Přidáme prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou petrželku, chilli, pepř, sůl, limetkovou šťávu a pořádně promícháme.

  3. Pomazánku podáváme s opečenou bagetkou. Pokapeme balzamikovým krémem s chilli.

Tip redakce

Balzamikové krémy stojí za to mít doma do zásoby. Hodí se skoro ke všemu

Pošli recept! 9/2016 (24.8.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninová plec

Zeleninová plec

Chuť masa v tomto jídle skvěle doplňuje chuť zeleninky a žampionů. Ruth Šklíbová, ...
Zdravě a chutně /29.07.12
Rizoto z králíka

Rizoto z králíka

Lehký oběd nebo večeře.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /20.07.14
Salát z čekanky, celeru a jablek

Salát z čekanky, celeru a jablek

Slaninka by měla být hezky křupavá.

Elen Hrubcová, Praha

Zdravě a chutně /24.10.17
Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Vepřové plátky s citronem a tymiánem

Toto chutné masíčko lze připravit v zimě doma a v létě třeba na zahradním grilu.

...

Zdravě a chutně /22.03.12
Jarní špenátová pomazánka

Jarní špenátová pomazánka

Jana Krčmářová, Olomouc

Zdravě a chutně /13.02.18
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
 

Nejnovější

Pečený hovězí guláš

Pečený hovězí guláš

Podle receptu Ivany Bláhové ze Sušice
Škola vaření /04.10.19
Kakaové kostičky

Kakaové kostičky

Miroslav Vorel, Litvínov

Všehochuť /04.10.19
Potahovaný dort

Potahovaný dort

Podle receptu Soni Michalové z Hodonína

Sladký život /04.10.19
Noky s houbami

Noky s houbami

Dita Skoumalová, Praha

Vaříme express /03.10.19
Hruškové špičky

Hruškové špičky

Ozdobí každý stůl

Podle receptu Petry Zikmundové ze Šumperka

Všehochuť /03.10.19
Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Brownies s mořskou solí, kešú a pistáciemi

Podle receptu

Sáry Fučíkové z Trutnova

Sladký život /03.10.19
Kris kros koláč s jablky

Kris kros koláč s jablky

Podle receptu 

Katky Blahošové z Krnova

Sladký život /03.10.19
Lilek plněný bulgurem

Lilek plněný bulgurem

Podle receptu

Blanky Pučíkové z Mladé Boleslavi

Škola vaření /02.10.19
Dort divočák

Dort divočák

Aneta Tlačbabová, Jihlava

Všehochuť /02.10.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama