Reklama
Pomazánka z fazolek mungo
Fotogalerie:

Pomazánka z fazolek mungo

Lenka Danišová

Jirkov
Nechci jíst uzeniny, tak jsem měkký salám nahradila fazolemi.
Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 250 g fazole mungo
  • 2 okurky sterilované
  • 2 mrkev
  • 1 cibule velká
  • 200 ml Okurkový nálev
  • 2 sterilované paprika červená
  • 2-4 lžíce majonéza
  • špetka sůl

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Fazole přes noc namočíme, druhý den uvaříme doměkka, scedíme a necháme vychladnout.
  2. Rozpůlenou mrkev vaříme společně s překrojenou cibulí 5 minut v nálevu. Pak všechnu zeleninu umeleme, vymačkáme z ní vodu, smícháme ji s fazolemi a majolkou.
  3. Dle chuti přisolíme a mažeme na pečivo.

    TIP:
    Můžeš dát i nálev z vody, cukru, soli a octa a použít sterilovanou zeleninovou směs.

Pošli recept! 7/2010 (9.6.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Plněné čekankové listy

Plněné čekankové listy

Nejlépe k bílému vínu Podle receptu Josefa Honzů z Liberce
Zdravě a chutně /03.02.20
Těstoviny s česnekovou omáčkou

Těstoviny s česnekovou omáčkou

Kdo by měl chuť na hutný a těžký oběd, když je venku třicet stupňů! Talíř ...
Zdravě a chutně /20.08.08
Rajská s vegetariánskými knedlíky

Rajská s vegetariánskými knedlíky

Bylinky se s omáčkou skvěle doplňují.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /07.05.15
Krůtí maso s kaší z cizrny

Krůtí maso s kaší z cizrny

Cizrnu jsem si oblíbila, je lehce stravitelná.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /19.06.12
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /20.06.13
Špenátové rizoto se žampiony

Špenátové rizoto se žampiony

Nejenže tento pokrm moc pěkně na talíři vypadá, ale především báječně voní ...
Zdravě a chutně /25.04.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu