Reklama
Polévka ze zelených fazolek
Fotogalerie:

Polévka ze zelených fazolek

Luděk Moravec

Praha
Když přijdu domů unavený po dlouhém dni v práci, vydatná polévka je to, co mě určitě postaví na nohy.
Luděk Moravec, Praha

Ingredience

  • 200 g fazolky zelené
  • 150 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • 1 l voda
  • 100 g zelí kysané
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které v hrnci s rozpáleným olejem necháme zesklovatět.
  2. krok2 Potom do hrnce k cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu a také ji dozlatova osmažíme. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a vše promícháme. Zalijeme vlažnou vodou.
  3. krok3 Do polévky nasypeme zelené fazolky (sterilované fazolky používáme samozřejmě bez nálevu) a kyselé zelí, vše důkladně promícháme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny dostatečně měkké.
  4. Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do ní i jeden stroužek propasírovaného česneku.
  5. Po dochucení můžeme nechat ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat, aby se chutě všech ingrediencí dostatečně propojily.

    TIP: Pokud budeš používat již nakládané fazolky, vaření polévky se zkrátí na polovinu. Čerstvé fazolky musíš zbavit stonkové části a překrojit na půlky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Domácí přesnídávka

Domácí přesnídávka

Vynikající domácí přesnídavka nejen pro děti.
Zdravě a chutně /20.10.17
Ratatouille

Ratatouille

Lehké, zdravé a vynikající!
Jiří Bilík, Slatinice
Zdravě a chutně /08.04.11
Okouní rizoto

Okouní rizoto

Maso z okouna je velmi  vyhledávané.

Ivo Novák, Strašice

Zdravě a chutně /05.11.13
Mrkev s hráškem a sójou

Mrkev s hráškem a sójou

Jana Remková, Orlová-Lutyně

Zdravě a chutně /26.03.18
Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Pstruh lososovitý na másle s citrónem a bylinkami

Rychlý a snadný recept, který Vás zaručeně potěší!

Michaela Bajerová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.13
Pesto z medvědího česneku

Pesto z medvědího česneku

Ladislav Vesecký, Zl. Hory

Zdravě a chutně /23.04.18
 

Nejnovější

Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

Tomáš Mika, Brno
Škola vaření /25.02.20
Ptáček po šumavsku

Ptáček po šumavsku

Magda Zvoníčková, Hořice

Škola vaření /25.02.20
Moravský pivní guláš

Moravský pivní guláš

Vydatná pochoutka

Podle receptu Marie Smolíkové z Vrchlabí



Škola vaření /25.02.20
Slezské bramborové stryky

Slezské bramborové stryky

Dalibor Marounek, Roudnice nad Labem

Škola vaření /25.02.20
Kapr po strašicku

Kapr po strašicku

Jana Remková, Orlová

Škola vaření /25.02.20
Vizovické miniroládičky

Vizovické miniroládičky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /25.02.20
Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky

Podle receptu Milady Novákové z Plzně

Škola vaření /25.02.20
Jihočeské zelňáky

Jihočeské zelňáky

Pečené v troubě

Podle receptu Luboše Holého z Vlašimi

Škola vaření /24.02.20
Pečená mladá husička

Pečená mladá husička

Zaručeně sklidí úspěch

Podle receptu Kateřiny Benešové z Mostu

Škola vaření /24.02.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Co je české, to je hezké, a pokud se bavíme o jídle, tak platí spíš výtečné! Vydej se s námi na výlet po naší vlasti a ochutnej krajové speciality nebo si připomeň už zapomenuté pochoutky z dětství. Také nepřehlédni rubriku Poklady ze spíže, kde se dozvíš spoustu zajímavých informací o moravské lahůdce, která dobyla svět.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Užij si svátky bez stresu!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama