Reklama
Polévka ze zelených fazolek
Fotogalerie:

Polévka ze zelených fazolek

Luděk Moravec

Praha
Když přijdu domů unavený po dlouhém dni v práci, vydatná polévka je to, co mě určitě postaví na nohy.
Luděk Moravec, Praha

Ingredience

  • 200 g fazolky zelené
  • 150 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • 1 l voda
  • 100 g zelí kysané
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které v hrnci s rozpáleným olejem necháme zesklovatět.
  2. krok2 Potom do hrnce k cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu a také ji dozlatova osmažíme. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a vše promícháme. Zalijeme vlažnou vodou.
  3. krok3 Do polévky nasypeme zelené fazolky (sterilované fazolky používáme samozřejmě bez nálevu) a kyselé zelí, vše důkladně promícháme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny dostatečně měkké.
  4. Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do ní i jeden stroužek propasírovaného česneku.
  5. Po dochucení můžeme nechat ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat, aby se chutě všech ingrediencí dostatečně propojily.

    TIP: Pokud budeš používat již nakládané fazolky, vaření polévky se zkrátí na polovinu. Čerstvé fazolky musíš zbavit stonkové části a překrojit na půlky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špaldová dobrota

Špaldová dobrota

Místo špaldy lze dát kroupy nebo pohanku. Martina Polanová, Rakovník
Zdravě a chutně /01.08.11
Pohanková sekaná

Pohanková sekaná

Chceme být zdraví, a tak znovu ob­je­vujeme to, co kdysi věděly už naše babičky. ...
Zdravě a chutně /22.01.09
Francouzský rýžový salát

Francouzský rýžový salát

Lehký, chutný a osvěžující salát nejen pro horké letní dny.
Lucie Špaisová, ...
Zdravě a chutně /08.05.10
Lilek plněný kuřecí směsí

Lilek plněný kuřecí směsí

Kuřecí maso lze nahradit šunkou.

Martina Antalová, Odolena Voda

Zdravě a chutně /29.10.16
Osvěžující salát

Osvěžující salát

Výborná letní večeře, podávej s chlebem.

Jaroslava Mudrochová, Trutnov

Zdravě a chutně /11.08.17
Ranní omeleta

Ranní omeleta

Výbornou přílohou je chléb s máslem a sušeným droždím.
Hana Kupková, ...
Zdravě a chutně /12.01.12
 

Nejnovější

Masové kuličky plněné kapustou

Masové kuličky plněné kapustou

Dají si je i odpůrci zeleniny Podle receptu Květy Raichlové z Bíliny
Za pár korun /21.09.19
Ořechové rohlíčky

Ořechové rohlíčky

Oblíbený recept babiček

Podle receptu Anežky Boudové

Škola vaření /21.09.19
Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Sendvič s avokádem a krůtí šunkou

Podle receptu

Petry Hromádkové z Brandýsa nad Labem

Vaříme express /21.09.19
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

Petra Kupková, Ostrava

Vaříme express /21.09.19
Dýňová kaše se zeleninou

Dýňová kaše se zeleninou

Lucie Šrámková, Praha

Vaříme express /21.09.19
Vepřový řízek na hruškách

Vepřový řízek na hruškách

Olina Velebilová, Sušice

Všehochuť /21.09.19
Polévka z dýně hokkaido

Polévka z dýně hokkaido

Irena Drdlíková, Most

Za pár korun /20.09.19
Konopný chlebíček

Konopný chlebíček

Miroslava Čiržová, Vávrovice

Škola vaření /20.09.19
Pupek nadivoko

Pupek nadivoko

Věra Sklenářová, Praha

Škola vaření /20.09.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Knedlíková kuchařka

Je to tak, knedlíky do českých jídelníčků prostě patří. Už ve škole nám dávají ovocné knedlíky, při slavnostnějších okamžicích si dopřejeme svíčkovou se šesti a během náročného týdne rodinu odbudeme knedlíkem s vajíčkem. Tím to však nemusí končit! Vyzkoušej jiné recepty i způsoby přípravy a uvidíš, že knedlíky jsou prostě nestárnoucím hitem.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama