Reklama
Polévka ze zelených fazolek
Fotogalerie:

Polévka ze zelených fazolek

Luděk Moravec

Praha
Když přijdu domů unavený po dlouhém dni v práci, vydatná polévka je to, co mě určitě postaví na nohy.
Luděk Moravec, Praha

Ingredience

  • 200 g fazolky zelené
  • 150 g slanina anglická
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • 1 l voda
  • 100 g zelí kysané
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 stroužek česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Cibuli oloupeme a nasekáme na jemné kousky, které v hrnci s rozpáleným olejem necháme zesklovatět.
  2. krok2 Potom do hrnce k cibuli přidáme nakrájenou anglickou slaninu a také ji dozlatova osmažíme. Poté ji zaprášíme hladkou moukou a vše promícháme. Zalijeme vlažnou vodou.
  3. krok3 Do polévky nasypeme zelené fazolky (sterilované fazolky používáme samozřejmě bez nálevu) a kyselé zelí, vše důkladně promícháme a vaříme tak dlouho, dokud nejsou všechny suroviny dostatečně měkké.
  4. Hotovou polévku ještě podle chuti osolíme a opepříme. Přidáme do ní i jeden stroužek propasírovaného česneku.
  5. Po dochucení můžeme nechat ještě pár minut povařit nebo spíš jen probublat, aby se chutě všech ingrediencí dostatečně propojily.

    TIP: Pokud budeš používat již nakládané fazolky, vaření polévky se zkrátí na polovinu. Čerstvé fazolky musíš zbavit stonkové části a překrojit na půlky.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketové minipizzy

Cuketové minipizzy

Jejich chuť můžeš zvýraznit špetkou chilli vmíchanou do náplně. Svetlana Kravchenko, ...
Zdravě a chutně /03.03.13
Bezlepkové kokosové řezy

Bezlepkové kokosové řezy

Spojení se šlehačkou je bezkonkurenční.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /26.04.10
Filé pečené v alobalu

Filé pečené v alobalu

Lososa si naše děti velice oblíbily.

Zdena Šohajová, Klatovy

Zdravě a chutně /30.03.16
Sójové maso na brokolici

Sójové maso na brokolici

Připravit dobré a zdravé jídlo není těžké. Sójové maso je dobře stravitelné, ...
Zdravě a chutně /18.07.10
Králičí filety na zelenině

Králičí filety na zelenině

Jemné králičí maso patří k nejzdravějším potravinám. Dnes ho naštěstí ...
Zdravě a chutně /23.01.10
Domácí těstovinový salát s krůtím masem

Domácí těstovinový salát s krůtím masem

Toto jídlo vařím hrozně ráda, protože je to celkem jednoduché a miluje ho celá moje ...

Zdravě a chutně /02.04.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu