Reklama
Polévka ze zeleného chřestu
Fotogalerie:

Polévka ze zeleného chřestu

Kateřina Sklenářová

Odry

Pro opravdové labužníky.

Kateřina Sklenářová, Odry

Ingredience

  • 1 svazek zelený chřest
  • 2 lžíce máslo
  • 1 lžíce hladká mouka
  • 1,5 l kuřecí vývar
  • sůl podle potřeby
  • bílý pepř podle chuti
  • 200 ml smetana
  • na ozdobu hladkolistá petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6-8

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Chřest omyjeme a odstraníme tuhé konce. Nakrájíme ho na kousky dlouhé asi 5 cm. Máslo rozehřejeme v hrnci a chřest na něm orestujeme. Zaprášíme hladkou moukou a zalijeme kuřecím vývarem. Vaříme asi 15 minut.

  2. Ochutíme solí a bílým pepřem. Vyjmeme pár špiček, které si ponecháme stranou na ozdobu, a ostatní rozmixujeme ponorným mixérem. Přilijeme smetanu, necháme přejít varem a jednotlivé porce ozdobíme nerozmixovaným chřestem a kousky petrželky.

Tip redakce

Při nakupování chřestu nezapomeň pečlivě vybírat. Kupuj jen ty kousky, které nemají příliš rozvité špičky a zaschlé, tuhé konce. Takový chřest není čerstvý. =Polévku můžeš samozřejmě připravit také z bílého chřestu, jen je třeba ho před vařením oloupat.

Pošli recept! 5/2013 (3.4.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mořan příčnopruhý v alobalu

Mořan příčnopruhý v alobalu

Kdo má rád mořské ryby, ať vyzkouší. Olga Pysarenko, Brno
Zdravě a chutně /30.12.14
Křen s medem

Křen s medem

Budte fit i za chladného počasí.
Zdravě a chutně /16.05.12
Salát plný vitamínů

Salát plný vitamínů

Čím víc čerstvé zeleniny, tím líp.

Blanka Říhová, Poděbrady

Zdravě a chutně /09.03.16
Salát s lososem

Salát s lososem

Vyzkoušej tento vynikající recept.
Lenka Bocková, Liberec
Zdravě a chutně /27.08.10
Penne s olivami

Penne s olivami

Jsou moc dobré teplé, ale dají se podávat i jako salát zastudena. 

Jitka ...

Zdravě a chutně /01.02.17
Kuskus se šmakounem

Kuskus se šmakounem

U nás doma je toto zdravé jídlo oblíbené.
Kateřina Radvanová, Havířov
Zdravě a chutně /09.04.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu