Reklama
Polévka z růžičkové kapusty
Fotogalerie:

Polévka z růžičkové kapusty

Jana Remková

Orlová-Lutyně
Kapusta je zdravá. Proč si ji neužít i v chutné polévce.
Jana Remková, Orlová-Lutyně

Ingredience

  • 10 růžiček kapusta růžičková mražená
  • 1 konzerva fazole sterilizované
  • 1 mrkev
  • snítka libeček
  • 1 bujón zeleninový
  • 1 cibule
  • 2 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce sádlo
  • snítka petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Kapustičky nakrájíme na půlky, mrkev na kolečka. Fazolky propláchneme a spolu s bujonem dáme vařit. Přidáme i libeček.
  2. Když zelenina změkne, uděláme z cibule, mouky a sádla jíšku. Polévku zahustíme a krátce povaříme. Na talíři ozdobíme zelenou petrželkou.

Pošli recept! - Speciál - Domácí polévky (24.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pyré z červené čočky

Pyré z červené čočky

Vychutnej si moji nejoblíbenější čočku. Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /14.09.10
Šopská klasika

Šopská klasika

Oblíbená klasika...
Věra Černevová, Praha
Zdravě a chutně /09.11.08
Gulášová polévka z tofu

Gulášová polévka z tofu

Dietní a zdravá alternativa české klasiky.
Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /24.05.11
Kuřecí s kurkumou a olivami

Kuřecí s kurkumou a olivami

Rychlá a dobrá večeře.

Otto Plášek, Brno

Zdravě a chutně /18.05.12
Kuřecí nudličky s pórkem

Kuřecí nudličky s pórkem

Podáváme s brambory nebo s rýží.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /19.06.14
Citrónové brambory

Citrónové brambory

Osvěžující příloha k rybě nebo kuřecímu masu.

Lucie Strakošová, Trnávka

Zdravě a chutně /11.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu