Podávej ji s kostičkami opečeného chleba.
Eliška Holíčková, Horní Benešov
Ingredience
- Ingredience
- 1 lžíce máslo
- 1 lžíce olej
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- 1 velké brambory
- 2 stroužky česnek
- trocha sůl a pepř
- 1 l kuřecí vývar (nebo kostka bujonu)
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci na rozehřátém oleji a másle osmahneme na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájený celer, na kostky nakrájený brambor a zhruba 5 minut restujeme.
-
Zalijeme vývarem a vaříme 20 minut. Na konci přidáme nakrájený česnek a polévku podle chuti osolíme a opepříme. Vše rozmixujeme. Na ozdobu použijeme nasekanou pažitku nebo petrželovou nať.