Ingredience
- 1 cibule
- 2 lžíce olej
- 6–8 rajčata
- 6–8 stroužků česnek
- špetka pepř
- 1 l vývar kuřecí
- 3 lžíce rýže
- svazek bazalka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Nejdříve pokrájíme nadrobno cibuli a dáme ji osmažit. Zatím si nakrájíme na kostky rajčata a rozmačkáme česnek. Až cibulka hodně zesklovatí, přidáme do ní špetku pepře. Ihned promícháme a přisypeme nakrájená rajčata s česnekem. Promícháme, přikryjeme a dáme dusit.
-
Když se rajčata rozvaří, zalijeme je drůbežím vývarem. Potom tyčovým mixérem polévku rozšleháme. Změní barvu a bude krémová. Pak do nípřidáme vařenou rýži (nebo těstoviny).
-
Jestli dáváš přednost pikantní chuti, můžeš ještě přihodit pár kuliček celého pepře, nového koření a hřebíček.
Hotové porce posypeme nadrobno pokrájenou bazalkou.