Reklama
Polévka z pečené červené řepy
Fotogalerie:

Polévka z pečené červené řepy

Věra Sedlická

Havlíčkův Brod
Z řepy se dají připravit různé lahůdky.
Věra Sedlická, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 400 g řepa červená
  • 1 cibule červená
  • 2 mrkev
  • 2 lžíce olej olivový
  • 1 l vývar zeleninový
  • sůl a pepř podle chuti
  • špetka muškátový oříšek
  • 1 smetana zakysaná
  • na ozdobu libeček

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Řepu oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny. Cibuli pokrájíme na osminy a mrkev na větší kousky. Zeleninu vložíme do pekáčku, polijeme olivovým olejem a pečeme asi 45 minut v troubě při 200 °C.
  2. Potom zeleninu přendáme do hrnce, přelijeme zeleninovým vývarem a necháme přejít varem. Dochutíme solí, pepřem a strouhaným muškátovým oříškem. Polévku rozdělíme do misek a do každé dáme lžíci smetany a ozdo-bíme kouskem libečku.
     
    TIP: Do polévky můžeš přisypat na másle zlehka osmažené plátky bagety. Kdo má rád smetanové polévky, může zakysanou smetanu nalít přímo do polévky a rozmíchat.

Pošli recept! 10/2011 (6.9.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava
Zdravě a chutně /12.08.18
Sojový salát

Sojový salát

Léto se kvapem blíží a já se nechci stydět svléknout do plavek. Proto se můj ...
Zdravě a chutně /08.12.08
Ředkvičkový salát

Ředkvičkový salát

Osvěžující jarní pochoutka.

Marie Ospalíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.09.12
Brynzové halušky

Brynzové halušky

Nejraději si vaříme halušky svoje, domácí.
Lenka Weissová, Sušice
Zdravě a chutně /19.08.09
Brokolice s nivou

Brokolice s nivou

Tato příloha se hodí ke každému masu.

Vladimíra Machková, Frýdek-Místek

Zdravě a chutně /19.04.13
Zapečený lilek s ricottou

Zapečený lilek s ricottou

Zdravá pochoutka za pár minut.

Dagmar Kallupová, Ves Touškov

Zdravě a chutně /02.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu