Reklama
Polévka z medvědího česneku
Fotogalerie:

Polévka z medvědího česneku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.


David Marounek, Roudnice

Ingredience

  • 100 g medvědího česneku
  • 1,5 l kuřecího vývaru
  • 300 g brambor
  • podle chuti muškátový květ, sůl a pepř
  • 200 ml sladké smetany
  • 2 housky
  • 50 g tvrdého sýra

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Medvědí česnek rozmixujeme v 500 ml vychladlého kuřecího vývaru na hladký krém, pár lístků schováme na ozdobu. 

  2. Do zbylého kuřecího vývaru přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a dáme vařit. 


  3. Jakmile brambory změknou, přilijeme rozmixovaný česnek a smetanu a ještě 5 minut povaříme. Horkou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekaným česnekem, přidáme nakrájenou opečenou housku a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pošli recept! 4/2016 (2.3.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cuketová pizza

Cuketová pizza

Ideální zdravá večeře na letní dny. Kateřina Pohlová, Velké Hamry
Zdravě a chutně /18.08.14
Pražená čočka

Pražená čočka

Jídlo našich babiček.
Eliška Kozáková, Holice
Zdravě a chutně /26.10.11
Toastové lodičky s grilovanou cuketou

Toastové lodičky s grilovanou cuketou

Lehká a zdravá večeře.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /20.10.12
Tuňákový salát s kuskusem

Tuňákový salát s kuskusem

Všechno, kde je tuňák, mi chutná.
Renata Slavíčková, Velké Popovice
Zdravě a chutně /01.12.11
Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské plněné papriky s cizrnou

Veganské kuchyni se meze nekladou.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /10.10.14
Kuře se salsou z avokáda

Kuře se salsou z avokáda

Mám malou dcerku, a proto jsem vaření přizpůsobila tomu, aby mohla jíst všechna jídla ...
Zdravě a chutně /08.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu