Tato oblíbená bylinka je pro jaro typická.
David Marounek, Roudnice
Ingredience
- 100 g medvědího česneku
- 1,5 l kuřecího vývaru
- 300 g brambor
- podle chuti muškátový květ, sůl a pepř
- 200 ml sladké smetany
- 2 housky
- 50 g tvrdého sýra
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Medvědí česnek rozmixujeme v 500 ml vychladlého kuřecího vývaru na hladký krém, pár lístků schováme na ozdobu.
-
Do zbylého kuřecího vývaru přidáme oloupané brambory pokrájené na kostičky. Polévku ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem a dáme vařit.
-
Jakmile brambory změknou, přilijeme rozmixovaný česnek a smetanu a ještě 5 minut povaříme. Horkou polévku nalijeme do talířů, posypeme nasekaným česnekem, přidáme nakrájenou opečenou housku a posypeme nastrouhaným sýrem.