Ingredience
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 1 cibule
- vegeta
- zelenina kořenová
- 1 stroužek česnek
- mouka hladká
- petrželka
- nové koření
- bobkový list
- 300 g maso krůtí
- máslo na jíšku
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Maso uvaříme, přidáme sůl, bobkový list, nové koření, pepř a cibuli. Vývar přecedíme do předem orestované zeleniny a povaříme.
-
Na závěr dochutíme vegetou bez glutamátu a nakrájeným česnekem a krátce povaříme. Do hotové polévky přidáme hodně nakrájené čerstvé petrželové a celerové natě.
-
Vývar je dobrý s nudlemi, opečenými kostičkami chleba nebo s vaječnými nočky, které připravíme takto: rozpustíme máslo, zasypeme hladkou moukou a uděláme jíšku, kterou necháme zezlátnout. V hrnku rozkvedláme vajíčko a spojíme s jíškou, dokud nevytvoříme tužší těsto. Z něj odkrajujeme nočky a házíme je do vroucího vývaru.Vše je hotové, když nočky vyplavou.