Reklama
Polévka z cizrny a pórku
Fotogalerie:

Polévka z cizrny a pórku

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Po procházce v mrazivém zimním dopoledni tě polévka příjemně zahřeje.

Petr Červenka, Třebíč

Ingredience

  • 200 g cizrna
  • 1 pórek
  • 1 kostka bujon
  • 2 lžíce máslo
  • sůl podle chuti
  • trocha čerstvě mletého pepře
  • špetka muškátového oříšku

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cizrnu dáme do misky, zalijeme ji vlažnou vodou – asi 3 cm nad zrnka – a necháme nejlépe přes noc namočenou. Ve stejné vodě ji potom uvaříme doměkka, což bude trvat asi jednu hodinu. Během vaření doléváme horkou vodu podle potřeby tak, aby byla cizrna stále ponořená. 

  2. krok2

    Mezitím pokrájíme celý pórek. Prořízneme ho po celé délce a pak příčně nakrájíme na asi 0,5 centimetru silná půlkolečka. V pánvi ho podusíme na másle asi 5 minut. 

  3. krok3

    Asi 4 lžíce uvařené cizrny odložíme stranou na ozdobení. Do vývaru ke zbylé cizrně přidáme kostku bujonu a necháme ji rozpustit. Potom -přisypeme dušený pórek a tyčovým mixérem vše rozmixujeme. 

  4. Uvedeme znovu k varu, dochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Pokud je potřeba, doředíme vodou na požadovanou konzistenci a necháme provařit. Podáváme ozdobené odebranou cizrnou a proužky pórku.


Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Nudle s hráškem

Nudle s hráškem

Mladý hrášek báječně oživí každý salát i teplé jídlo. Cukrový hrášek ani není ...
Zdravě a chutně /15.05.17
Rukolový salát

Rukolový salát

Úžasná večeře plná chutí a barev.

Veronika Krajíčková, Liberec

Zdravě a chutně /11.05.14
Salát z králíka

Salát z králíka

Jeho výborná chuť tě příjemně překvapí.
Jaroslava Ptáčková, Turnov
Zdravě a chutně /21.01.10
Kuřecí salát se sedmikráskami

Kuřecí salát se sedmikráskami

Chrání pleť, čistí krev, hojí rány, uzdravuje průdušky, rozpouští kameny v ...
Zdravě a chutně /06.08.08
Zeleninový salát proti jarní únavě

Zeleninový salát proti jarní únavě

Pampeliška se hodí i do salátů.
Božena Kolářová, Nový Knín
Zdravě a chutně /17.03.10
Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Gratinovaná rajčata s česnekovými krutony

Podávej o letním večeru na terase se sklenkou dobrého vína.

Václava Hošková, ...

Zdravě a chutně /07.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu