Reklama
Polévka Lux z rajčat
Fotogalerie:

Polévka Lux z rajčat

Alice Bártová

Liberec
Polévka inspirovaná rautem ve vícehvězdičkovém hotelu. Je to neobvyklá domácí varianta oblíbené tomatové pochoutky.
Alice Bártová, Liberec

Ingredience

  • bazalka
  • 150 g šunka
  • 500 g rajčata
  • citrón
  • olej
  • vývar zeleninový
  • 150 g paštika

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Rajská jablíčka spaříme v horké vodě, tím se nám lehce loupají, a vykrájíme z nich pouze jejich masitou část. Bez slupky, bez jadérek.
  2. Na pekáčku v trošce oleje zlehka opečeme, přidáme špetku soli, a chceme-li, hrstičku bazalky. Zalijeme troškou zeleninového vývaru, může být i z kostky, a ponorným mixérem řádně rozmixujeme. Polévka musí být středně hustá, skoro jako kečup.
  3. Můžeme přichutit citronem. Do talíře nebo misky vložíme pokrájenou sušenou šunku, zalijeme teplou po­lévkou a nakonec vložíme pokrájenou paštiku. Naléváme jen miniporce, tak jako se to ve slavných hotelech dělává.

Pošli recept! 8/2008 (16.7.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové ragú

Zeleninové ragú

Svetlana Kravchenko, Ostrava
Zdravě a chutně /12.08.18
Kuskus se žampiony

Kuskus se žampiony

Hodí se nejen pro sportovce.

Petra Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /15.03.13
Vločkové sušenky

Vločkové sušenky

Lehká sváteční pochoutka.
Jaroslav Charvát, Praha
Zdravě a chutně /24.02.10
Papriky s rajčatovou směsí

Papriky s rajčatovou směsí

Toto dobré jídlo stojí jen pár korun.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /18.05.13
Bábovičky se špenátem

Bábovičky se špenátem

Pečou se při 200 °C asi 45 minut.

Romana Zachová, Litoměřice

Zdravě a chutně /25.09.16
Dušená ředkev s petrželovou rýží

Dušená ředkev s petrželovou rýží

Vegetariány tímto jídlem moc potěšíte. A myslím, že nejen je.
Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /03.02.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu