Reklama
Polévka jáhlovka
Fotogalerie:

Polévka jáhlovka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Hustá přesnídávková polévka je velmi sytá.

Lenka Danišová, Jirkov

Ingredience

  • 200 g mrkev
  • 2 lžíce olej
  • 2 cibule
  • 2 lžíce nahrubo nastrouhaný celer
  • 4-6 stroužků česnek
  • podle chuti sůl, pepř a bazalka
  • 1/2 lžičky kurkuma
  • 6 lžic jáhly
  • 1/2 ks červená paprika
  • 1 lžíce petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

30 Kč

Postup přípravy

  1. Kolečka mrkve osmahneme na oleji. Přidáme čtvrtkolečka cibule a nastrouhaný celer a chvíli společně smažíme. Pak přidáme česnek, počkáme, až se rozvoní, a zalijeme vodou. 

  2. Osolíme, opepříme, přidáme trochu bazalky a kurkumy a nakonec vsypeme spařené jáhly a nakrájenou papriku. Vaříme 20 minut, ozdobíme petrželkou.

Pošli recept! 3/2015 (4.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Celozrnný quiche se šunkou

Celozrnný quiche se šunkou

Francouzský slaný koláč v dietnější verzi. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /24.03.16
Červená čočka s rýží

Červená čočka s rýží

Pro zpestření jídelníčku si můžeme pohrát.
Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /03.10.08
Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Můj muž je má raději než játrové.
Lenka Nová, Tábor
Zdravě a chutně /13.08.08
Kysané zelí s mrkví

Kysané zelí s mrkví

Pikantní a osvěžující salátek.

Renata Slavíčková, Velké Popovice

Zdravě a chutně /10.05.13
Zapečené jáhly s tvarohem

Zapečené jáhly s tvarohem

Diabetici mohou použít dia kompot a sladidlo.
Pavla Jurečková, Velká Polom
Zdravě a chutně /20.01.10
Zeleninový salát s ananasem

Zeleninový salát s ananasem

Zpestři si ovocem zeleninový salát!
Olga Petrová, Dobruška
Zdravě a chutně /24.07.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu