Reklama
Reklama
Polentové kostky s ovocem
Fotogalerie:

Polentové kostky s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.

Kristýna Nováková, Sušice

Ingredience

  • 150 g kukuřičné instantní polenty
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce másla
  • na posyp cukr moučka
  • 100 g mascarpone
  • 100 g jahod
  • 100 g broskví
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu spojíme s vodou a za stálého míchání vaříme asi minutu. Hustou kaši naneseme do malého pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Rozprostřeme stěrkou a necháme vychladnout zhruba 30 minut.

  2. Ztuhlou hmotu vyjmeme z formy a nakrájíme na kousky, které opékáme na rozehřátém másle ze všech stran.

  3. Opečenou polentu pocukrujeme, ozdobíme mascarpone, ovocem a meduňkou.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Květákový mozeček s cuketovými hranolkami

Lehký oběd pro horký letní den. Hana Šátralová, Praha
Zdravě a chutně /11.11.15
Knedle  se sójovou pomletinou

Knedle se sójovou pomletinou

Koření se dá obměňovat podle fantazie‚ výborná je třeba kombinace s garam ...
Zdravě a chutně /23.03.12
Huspenina se zeleninou

Huspenina se zeleninou

Pochutnají si na ní nejen vegetariáni.


Marta Válová, Jičín

Zdravě a chutně /03.04.17
Čočkový salát

Čočkový salát

Manžel nejí vůbec žádné luštěniny, ale tohle kupodivu ano.
Dana Staňků, Praha
...
Zdravě a chutně /29.12.10
Pařížská roládka ideální ke kávě

Pařížská roládka ideální ke kávě

Alternativa pařížského dortu smotaná do rolády a vylepšená o kousky čerstvých ...

Zdravě a chutně /08.06.17
Rajčata plněná cizrnou

Rajčata plněná cizrnou

Máš-li čas, uvař si klasickou cizrnu den předem.

Vlasta Stryková, Vsetín

Zdravě a chutně /01.12.14
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama