Reklama
Polentové kostky s ovocem
Fotogalerie:

Polentové kostky s ovocem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.

Kristýna Nováková, Sušice

Ingredience

  • 150 g kukuřičné instantní polenty
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce másla
  • na posyp cukr moučka
  • 100 g mascarpone
  • 100 g jahod
  • 100 g broskví
  • na ozdobu meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu spojíme s vodou a za stálého míchání vaříme asi minutu. Hustou kaši naneseme do malého pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Rozprostřeme stěrkou a necháme vychladnout zhruba 30 minut.

  2. Ztuhlou hmotu vyjmeme z formy a nakrájíme na kousky, které opékáme na rozehřátém másle ze všech stran.

  3. Opečenou polentu pocukrujeme, ozdobíme mascarpone, ovocem a meduňkou.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné pečení (16.6.2016)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Masové koule v čočce

Masové koule v čočce

Zajímavá kombinace, určitě si pošmákneš. Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /18.11.14
Svěží ovocný koktejl

Svěží ovocný koktejl

Tento rychý koktejl pohladí chuťové buňky a osvěží tě.
Ludmila ...
Zdravě a chutně /16.12.10
Kuličky z kuskusu

Kuličky z kuskusu

Křupavá dobrota je se salátem lahodná.
Milada Komárková, Opava
Zdravě a chutně /04.08.11
Sójové karbanátky

Sójové karbanátky

Lehké a křupavé.

Jana Králíčková, Návsí

Zdravě a chutně /01.04.16
Jarní salát

Jarní salát

Obsahuje hodně vitaminů.

Olga Pysarenko, Brno

Zdravě a chutně /06.04.15
Salát s hlívou ústřičnou

Salát s hlívou ústřičnou

Zajímavá kombinace chutí, která zaujme.

Štěpánka Hlásná, Příbram

Zdravě a chutně /09.06.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu