Bezlepková dobrůtka, která ti nedá moc práce.
Kristýna Nováková, Sušice
Ingredience
- 150 g kukuřičné instantní polenty
- 400 ml vody
- 2 lžíce másla
- na posyp cukr moučka
- 100 g mascarpone
- 100 g jahod
- 100 g broskví
- na ozdobu meduňka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polentu spojíme s vodou a za stálého míchání vaříme asi minutu. Hustou kaši naneseme do malého pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Rozprostřeme stěrkou a necháme vychladnout zhruba 30 minut.
-
Ztuhlou hmotu vyjmeme z formy a nakrájíme na kousky, které opékáme na rozehřátém másle ze všech stran.
-
Opečenou polentu pocukrujeme, ozdobíme mascarpone, ovocem a meduňkou.