Reklama
Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky
Fotogalerie:

Polentová kaše s přírodními krůtími medailonky

Maruška Botíková

České Budějovice
Polenta se vyrábí z kukuřice. Já jsem ji poprvé ochutnala v Chorvatsku, teď ji připravuji i doma.
Maruška Botíková, České Budějovice

Ingredience

  • Suroviny
  • 200 g polenta instantní
  • 400 ml voda
  • 100 g špenát
  • 5 lžic mascarpone
  • špetka kardamom
  • špetka sůl
  • 800 g krůtí medailonky
  • koření adžika
  • olej na smažení
  • špetka pepř
  • 1 plechovka kukuřice sterilizovaná
  • 1 plechovka hrášek sterilizovaný
  • Na ozdobu
  • petržel

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Polentu za stálého míchání vsypeme do vroucí osolené vody a povaříme asi 3 minuty.
  2. Ochutíme kardamomem, vmícháme na proužky posekaný čerstvý špenát a zjemníme sýrem mascarpone. Polentovou kaši můžeme případně dle chuti zředit vroucí vodou a udržujeme ji v teple.
  3. Maso osolíme, opepříme, ochutíme kořením adžika a opékáme na oleji z obou stran. Sterilovanou zeleninu ohřejeme a na talíř pokrm podáváme posypaný čerstvou petrželkou.

    TIP: Místo kardamomu můžeme přidat na ochucení obyčejnou podravku a sýr mascarpone můžeme nahradit zakysanou smetanou nebo se dá tato surovina zcela vynechat.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pikantní rolka

Pikantní rolka

Nejlepší přílohou je dušená rýže. Dagmar Kočí, Žatec
Zdravě a chutně /02.07.14
Pikantní zelenina

Pikantní zelenina

Myslím, že ji ocení nejen vegetariáni.
Kateřina Vlčková, Dubicko
Zdravě a chutně /19.12.09
Kuřecí na rajčatech a paprikách

Kuřecí na rajčatech a paprikách

Původně jsem chtěla dělat lečo, ale přidala jsem kuřecí prsa a vznikla tahle dobrota.

...

Zdravě a chutně /15.10.12
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Biokuličky s omáčkou

Biokuličky s omáčkou

Velice ráda vařím a také ráda zkouším nové recepty. Moje dcery a manžel pak ...
Zdravě a chutně /24.02.10
Z čínského zelí

Z čínského zelí

Na podzim a v zimě je sezona čínského zelí, kterým si můžeme zpestřit ...

Zdravě a chutně /17.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu