Reklama
Polenta s restovanou cuketou
Fotogalerie:
 

Polenta s restovanou cuketou

Petra Kuchařová

Praha

Kukuřičná kaše neboli polenta je typickou italskou specialitou.

Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 600 ml voda
  • 2 lžičky sůl
  • 300 g instantní kukuřičná polenta
  • 60 g sekané vlašské ořechy
  • 1 kg cuketa
  • 2lžíce olej
  • trocha tymiánu
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vroucí osolené vody (600 ml) vešleháme instantní kukuřičnou polentu. Směs mícháme ještě 1–2 minuty, dokud polenta nezačne mít podobnou konzistenci jako kaše.

  2. krok2

    Do vzniklé kaše nasypeme nasekané vlašské ořechy. Již nevaříme, polenta ještě trochu ztuhne sama.

  3. krok3

    Cuketu nastrouháme na tenká kolečka. Na pánev nalijeme trochu oleje (nejlépe olivového) a začneme cuketu restovat na nejvyšším stupni.

  4. krok4

    Cuketu mícháme, aby se nepřipálila, a ve chvíli, kdy se začne opékat, přidáme prolisované stroužky česneku. Jakmile se česnek trochu opeče, pokrm osolíme. Na závěr přidáme tymián, již nevaříme.

Tip redakce

Polenta bude jemnější a vláčnější, když 200 ml z celkového objemu vody nahradíme plnotučným mlékem. Těsně před koncem přípravy do polenty vmícháme asi 50 g másla.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba v páře s dušenou zeleninou

Ryba v páře s dušenou zeleninou

Lehké dietní jídlo, které se hodí, když potřebujeme shodit nějaké to kilo. Eva ...
Zdravě a chutně /24.10.13
Jarní salátek

Jarní salátek

Lehká jarní večeře.

Vanda Doležalová, Pilníkov

Zdravě a chutně /02.04.16
Lososový špíz

Lososový špíz

Tento druh masa se hodí pro každou dietu.
Lucka Ihrová, Praha
Zdravě a chutně /25.08.08
Kuře po Italsku

Kuře po Italsku

Kuře pečené v bazalkové marinádě, obložené restovanou zeleninou.
Pavel Štrougal, ...
Zdravě a chutně /27.02.12
Zelenina na thajský způsob

Zelenina na thajský způsob

Zdravá a rychlá večeře za pár minut. Nejlépe chutná s rýží basmati.
Zdravě a chutně /16.04.13
Amarantové sušenky

Amarantové sušenky

Vlaďka Suchá, Orlová

Zdravě a chutně /02.02.18
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama