Reklama
Polenta s restovanou cuketou
Fotogalerie:
 

Polenta s restovanou cuketou

Petra Kuchařová

Praha

Kukuřičná kaše neboli polenta je typickou italskou specialitou.

Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 600 ml voda
  • 2 lžičky sůl
  • 300 g instantní kukuřičná polenta
  • 60 g sekané vlašské ořechy
  • 1 kg cuketa
  • 2lžíce olej
  • trocha tymiánu
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vroucí osolené vody (600 ml) vešleháme instantní kukuřičnou polentu. Směs mícháme ještě 1–2 minuty, dokud polenta nezačne mít podobnou konzistenci jako kaše.

  2. krok2

    Do vzniklé kaše nasypeme nasekané vlašské ořechy. Již nevaříme, polenta ještě trochu ztuhne sama.

  3. krok3

    Cuketu nastrouháme na tenká kolečka. Na pánev nalijeme trochu oleje (nejlépe olivového) a začneme cuketu restovat na nejvyšším stupni.

  4. krok4

    Cuketu mícháme, aby se nepřipálila, a ve chvíli, kdy se začne opékat, přidáme prolisované stroužky česneku. Jakmile se česnek trochu opeče, pokrm osolíme. Na závěr přidáme tymián, již nevaříme.

Tip redakce

Polenta bude jemnější a vláčnější, když 200 ml z celkového objemu vody nahradíme plnotučným mlékem. Těsně před koncem přípravy do polenty vmícháme asi 50 g másla.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního. Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Brokolicové koláčky

Brokolicové koláčky

Jsou hned hotové a výborné. Nezbudou!
Jitka Tvrdková, České Budějovice
Zdravě a chutně /17.02.14
Papriky plněné kyselým zelím

Papriky plněné kyselým zelím

Jsou výborné i zastudena.

Helena Součková, Humpolec

Zdravě a chutně /04.12.14
Naklíčené luštěniny

Naklíčené luštěniny

Salát proti jarní únavě.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /16.04.12
Pikantní čočka s rýží

Pikantní čočka s rýží

Zajímavá kombinace, již ocení tvé chuťové buňky.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod...
Zdravě a chutně /04.02.10
Špenátové špecle

Špenátové špecle

V tomto případě platí, že zelená je dobrá.
Květa Lukšíková, Boršov n. Vltavou
...
Zdravě a chutně /09.03.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu