Reklama
Polenta s restovanou cuketou
Fotogalerie:
 

Polenta s restovanou cuketou

Petra Kuchařová

Praha

Kukuřičná kaše neboli polenta je typickou italskou specialitou.

Petra Kuchařová, Praha

Ingredience

  • 600 ml voda
  • 2 lžičky sůl
  • 300 g instantní kukuřičná polenta
  • 60 g sekané vlašské ořechy
  • 1 kg cuketa
  • 2lžíce olej
  • trocha tymiánu
  • 3 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Do vroucí osolené vody (600 ml) vešleháme instantní kukuřičnou polentu. Směs mícháme ještě 1–2 minuty, dokud polenta nezačne mít podobnou konzistenci jako kaše.

  2. krok2

    Do vzniklé kaše nasypeme nasekané vlašské ořechy. Již nevaříme, polenta ještě trochu ztuhne sama.

  3. krok3

    Cuketu nastrouháme na tenká kolečka. Na pánev nalijeme trochu oleje (nejlépe olivového) a začneme cuketu restovat na nejvyšším stupni.

  4. krok4

    Cuketu mícháme, aby se nepřipálila, a ve chvíli, kdy se začne opékat, přidáme prolisované stroužky česneku. Jakmile se česnek trochu opeče, pokrm osolíme. Na závěr přidáme tymián, již nevaříme.

Tip redakce

Polenta bude jemnější a vláčnější, když 200 ml z celkového objemu vody nahradíme plnotučným mlékem. Těsně před koncem přípravy do polenty vmícháme asi 50 g másla.

Pošli recept! 6/2013 (6.5.2013)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pórkové závitky

Pórkové závitky

Podobné a moc dobré jídlo se dá připravit i z čekankových puků. Alžběta Šedová, ...
Zdravě a chutně /04.02.15
Treska vařená v páře

Treska vařená v páře

Maso tresky neobsahuje téměř žádný cholesterol.

Klára Simonidesová, Jičín

Zdravě a chutně /13.12.14
Grilovaný krůtí plátek se sladkým salátem

Grilovaný krůtí plátek se sladkým salátem

Vynikající, ochutnej!

Radka Spěváková, Břeclav 


Zdravě a chutně /14.01.16
Pohankové sušenky

Pohankové sušenky

Tyto sušenky jsou skutečně výborným bezlepkovým mlsáním.
Iva Šímová, Čáslavice ...
Zdravě a chutně /19.03.10
Plněné papriky

Plněné papriky

Do větších paprik se vejde více náplně.

Marcela Kaněrová, Náchod

Zdravě a chutně /27.12.12
Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Zapečená kuřecí prsa s cuketami

Báječná kombinace šťavnatého masíčka, lahodné zeleniny a jemného sýra.

Lenka ...

Zdravě a chutně /18.06.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu