Ingredience
- 150 g polenta instantní
- 400 ml voda
- 2 lžíce máslo
- 150 g jahody
- 100 g smetana zakysaná
- 1 lžíce cukr moučkový
- několik lístků meduňka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Polentu smícháme s vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu.
-
Hustou kaši pak naneseme do malého pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Rozprostřeme pomocí gumové stěrky a necháme vychladnout asi 30 minut.
-
Ztuhlou polentu vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na kousky, které opékáme na rozehřátém másle ze všech stran.
-
Opečenou polentu pocukrujeme a ozdobíme zakysanou smetanou, jahodami a nakonec několika lístky meduňky.TIP: Místo zakysané smetany můžeme dětem porce ozdobit tvarohovým krémem.