Reklama
Polenta s jahodami
Fotogalerie:

Polenta s jahodami

Andrea Večeřová

Ostrava
Netradiční mlsání, které chutná i mému manželovi. A navíc jeho příprava nezabere moc času.
Andrea Večeřová, Ostrava

Ingredience

  • 150 g polenta instantní
  • 400 ml voda
  • 2 lžíce máslo
  • 150 g jahody
  • 100 g smetana zakysaná
  • 1 lžíce cukr moučkový
  • několik lístků meduňka

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Polentu smícháme s vodou a za stálého míchání přivedeme k varu. Povaříme asi 1 minutu.
  2. Hustou kaši pak naneseme do malého pekáčku s vyšším okrajem vyloženého pečicím papírem. Rozprostřeme pomocí gumové stěrky a necháme vychladnout asi 30 minut.
  3. Ztuhlou polentu vyjmeme z pekáčku, nakrájíme na kousky, které opékáme na rozehřátém másle ze všech stran.
  4. Opečenou polentu pocukrujeme a ozdobíme zakysanou smetanou, jahodami a na­konec několika lístky meduňky.
     
    TIP: Místo zakysané smetany můžeme dětem porce ozdobit tvarohovým krémem.

Pošli recept! 6/2010 (12.5.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Sumec na kmíně

Sumec na kmíně

Kdo má rád, může maso lehce potřít česnekem. Josef Bartušek, Luka nad Jihlavou
Zdravě a chutně /24.04.15
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Špenátový salát se žampiony

Špenátový salát se žampiony

Zdánlivě nesourodé chutě dávají skvělý výsledek.
Petra Papežová, Teplice
Zdravě a chutně /11.02.13
Pangasius podle dědy

Pangasius podle dědy

Oběd, který je hotový za pouhých 20 minut.
Věra Matějčková, Hanušovice
Zdravě a chutně /03.02.11
Fazolové lusky na smetaně

Fazolové lusky na smetaně

Můžeš použít čerstvé fazolky. Výborně chutnají i s hovězím masem, ze kterého ...
Zdravě a chutně /11.11.10
Kuřecí kapsy v páře

Kuřecí kapsy v páře

Tento způsob přípravy je velmi šetrný.

Judita Novotná, Prostějov

Zdravě a chutně /14.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu