Reklama
Polenta s česnekovým chilli olejem
Fotogalerie:

Polenta s česnekovým chilli olejem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha
Podle receptu 
Šárky Piskáčkové z Krnova

Ingredience

  • POLENTA:
  • 500  ml mléka
  • 500  ml horké vody
  • 180  g polenty
  • 60  g másla
  • sůl
  • drcený černý pepř
  • ČESNEKOVÝ CHILLI OLEJ:
  • 170  ml olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 chilli paprička zbavená semínek a nasekaná
  • 1 lžíce najemno nastrouhané kůry z biocitronu
  • sůl a pepř
  • NA OZDOBU:
  • 100  g rukoly
  • 1 citron

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Mléko spolu s vodou nalijeme do velkého rendlíku a přivedeme k varu. Pak tenkým pramínkem za stálého míchání vsypeme polentu, kterou neustále prošleháváme metlou, aby se nevytvořily hrudky.

  2. Teplotu snížíme a vaříme tak dlouho, dokud se polenta nezačne oddělovat od stěn nádoby. Nakonec vmícháme máslo, sůl a pepř.

  3. Hotovou polentu vlijeme na pečicí papír, rozhrneme plochým nožem na obdélník 20 x 30 cm a v chladu necháme ztuhnout 40 minut. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme nasekaný česnek, chilli papričku, citronovou kůru a dusíme přibližně 4 minuty.

  4. Pak osolíme, opepříme a dáme stranou zchladnout na pokojovou teplotu.

  5. Polentu nakrájíme na dvoucentimetrové plátky, které potřeme olivovým olejem a v nepřilnavé pánvi opékáme asi 2–3 minuty z každé strany dozlatova a dokřupava.

  6. Polentu naaranžujeme na talíř, zakapeme česnekovým chilli olejem a podáváme s rukolou a kouskem citronu.

Pošli recept! 3/2019 (4.2.2019)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zapékané brambory

Zapékané brambory

Klasický recept jsem upravila. Blanka Beňušová, Příbice
Zdravě a chutně /09.01.10
Italský salát s kuskusem

Italský salát s kuskusem

Milena Kalenská, Turnov

Zdravě a chutně /22.05.18
Kroupy s lilkem

Kroupy s lilkem

Netradiční spojení chutí, které tě nadchne.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /31.10.15
Cukety plněné houbami

Cukety plněné houbami

Je hezké, když je před podáváním přikryješ odkrojeným vrškem.

Jana Koutná, ...

Zdravě a chutně /22.09.17
Lesnická česnečka

Lesnická česnečka

S hrstí čerstvé majoránky je také skvělá.

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Zdravě a chutně /27.08.17
Tofu na zelenině

Tofu na zelenině

Před podáváním posypeme sezamem.

Petra Ménová, Kolín

Zdravě a chutně /17.02.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu