Reklama
Pohankový dort s brusinkami a krémem
Fotogalerie:

Pohankový dort s brusinkami a krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Čížek, Stebno

Ingredience

  • 50 g sušených brusinek
  • 4 lžíce šťávy meruňkového kompotu
  • 60 g jemně nastrouhaných vlašských ořechů
  • 125 g pohankové mouky
  • 30 g škrobové moučky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 6 vajec „L“
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • 155 g cukru krupice
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • špetka soli
  • 2 balení krému vaječný koňak Dr. Oetker
  • 1 šlehačka v prášku
  • 10 lžic čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Na několik hodin namočíme brusinky do kompotové šťávy. Oříšky nasucho krátce opražíme na pánvi, hned přesypeme do misky a necháme vychladnout. Pak smícháme společně s moukou, škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Dno formy vyložíme pečicím papírem.

  2. Žloutky utřeme s vanilkovou dření a polovinou cukru do pěny, pak vmícháme citronovou kůru. Bílky se solí vyšleháme dotuha a nakonec zašleháme druhou polovinu cukru.

  3. Zlehka přimícháme ke žloutkové hmotě. Nakonec vmícháme po menších dávkách ořechovo-
    -moučnou směs. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 40–50 minut při 160 °C. Krém i šlehačku (každý zvlášť) připravíme podle uvedeného návodu a polevu rozpustíme ve vodní lázni. Brusinky slijeme.

  4. Upečený vychladlý korpus vodorovně rozřízneme. Spodní část potřeme třetinou krému, posypeme většinou brusinek, potřeme druhou třetinou krému a přiklopíme vrchní částí korpusu.

  5. Celý dort potřeme zbylým krémem, ozdobíme polevou a šlehačkou. Nakonec posypeme zbylými brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Krůtí na kari s žampióny

Krůtí na kari s žampióny

Tip na rychlý, jednoduchý a navíc zdravý obídek. Michaela Gerlichová, Ostrava - Poruba
Zdravě a chutně /21.04.13
Kuličky z kuskusu

Kuličky z kuskusu

Křupavá dobrota je se salátem lahodná.
Milada Komárková, Opava
Zdravě a chutně /04.08.11
Pečená brambora s kuřecími játry

Pečená brambora s kuřecími játry

Brambora zapečená se směsí listového špenátu, kuřecích jater, papriky a sýra.

Pavel ...

Zdravě a chutně /11.06.12
Zdravý tvaroh

Zdravý tvaroh

Určitě zachutná každému.
Zdravě a chutně /05.05.12
Nadívané cukety

Nadívané cukety

Cuketu jsme si oblíbili. Musíme ji kupovat, ale stejně ji připravujeme dvakrát týdně.
...
Zdravě a chutně /13.08.08
Rychlé mrkvové řízečky

Rychlé mrkvové řízečky

Jsou to naše ‚‚bezmasé řízky‘‘. Zkus je, uvidíš, že ti budou chutnat.
Hana ...
Zdravě a chutně /08.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu