Reklama
Pohankový dort s brusinkami a krémem
Fotogalerie:

Pohankový dort s brusinkami a krémem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Tomáš Čížek, Stebno

Ingredience

  • 50 g sušených brusinek
  • 4 lžíce šťávy meruňkového kompotu
  • 60 g jemně nastrouhaných vlašských ořechů
  • 125 g pohankové mouky
  • 30 g škrobové moučky
  • 1/2 kypřicího prášku
  • 6 vajec „L“
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • 155 g cukru krupice
  • 1 lžíce nastrouhané citronové kůry
  • špetka soli
  • 2 balení krému vaječný koňak Dr. Oetker
  • 1 šlehačka v prášku
  • 10 lžic čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

160 Kč

Postup přípravy

  1. Na několik hodin namočíme brusinky do kompotové šťávy. Oříšky nasucho krátce opražíme na pánvi, hned přesypeme do misky a necháme vychladnout. Pak smícháme společně s moukou, škrobovou moučkou a práškem do pečiva. Dno formy vyložíme pečicím papírem.

  2. Žloutky utřeme s vanilkovou dření a polovinou cukru do pěny, pak vmícháme citronovou kůru. Bílky se solí vyšleháme dotuha a nakonec zašleháme druhou polovinu cukru.

  3. Zlehka přimícháme ke žloutkové hmotě. Nakonec vmícháme po menších dávkách ořechovo-
    -moučnou směs. Těsto vlijeme do formy a pečeme asi 40–50 minut při 160 °C. Krém i šlehačku (každý zvlášť) připravíme podle uvedeného návodu a polevu rozpustíme ve vodní lázni. Brusinky slijeme.

  4. Upečený vychladlý korpus vodorovně rozřízneme. Spodní část potřeme třetinou krému, posypeme většinou brusinek, potřeme druhou třetinou krému a přiklopíme vrchní částí korpusu.

  5. Celý dort potřeme zbylým krémem, ozdobíme polevou a šlehačkou. Nakonec posypeme zbylými brusinkami.

Pošli recept! - Speciál - Jahody a letní ovoce (19.5.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Roštěnky s jarní zeleninou

Roštěnky s jarní zeleninou

Můj přítel je velký příznivec masa. Preferuje maso červené, které prý dodává sílu ...
Zdravě a chutně /26.04.13
Pohankové placky se zelím

Pohankové placky se zelím

Podle chuti můžeme do těsta přidat šunku nebo sójový salám.

Lucie Blahová, Slavičín

...
Zdravě a chutně /19.09.14
Losos na pomerančích

Losos na pomerančích

Lososa mám ze všech ryb nejraději.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /11.01.13
Zamilovaná polévka

Zamilovaná polévka

Začala jsem ji vařit po svatbě, manželovi pro radost.
Líba Vichrová, Deštná
Zdravě a chutně /12.02.13
Dýňové lívanečky

Dýňové lívanečky

Zdravé a také chutné.

Podle receptu Petra Šípka z Prahy

Zdravě a chutně /12.11.18
Domácí sýr

Domácí sýr

Je úžasné vyrobit si vlastní kus sýra.
Jan Kreuter, Holice
Zdravě a chutně /02.09.08
 

Nejnovější

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Vánoce zdravě: 3 tipy na vánoční cukroví, po kterém nepřiberete

Přestože na Vánoce si chce každý dopřát dobré jídlo, kila cukru a tuku nejsou zrovna ...
Všehochuť /12.12.19
Pistáciová srdíčka

Pistáciová srdíčka

Z lásky k našim blízkým

Podle receptu Sylvie Hoškové z Mladé ...

Sladký život /22.11.19
Plněný adventní věnec

Plněný adventní věnec

Jiřina Vurbsová, Kadaň

Všehochuť /21.11.19
Likér z ledových kaštanů

Likér z ledových kaštanů

Aneta Bartušková, Luka nad Jihlavou

Všehochuť /20.11.19
Tvarohová štóla

Tvarohová štóla

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Sladký život /20.11.19
Bílkové vánoční bábovičky

Bílkové vánoční bábovičky

Když zavoní purpura

Podle receptu Jany Hůlkové z Tábora

Sladký život /18.11.19
Dýňový závin s kokosem

Dýňový závin s kokosem

Lehký a krásně křehký

Tereza Mrowiecová, Karviná

Sladký život /02.11.19
Ořechové tartaletky

Ořechové tartaletky

Romana Rubášová, Klatovy

Sladký život /02.11.19
Jablkový koláč s mákem

Jablkový koláč s mákem

Božena Kolářová, Pouště

Sladký život /02.11.19
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Nejlepší polévky

Polévka je vlastně takový milý začátek, příslib všeho dobrého a lahodného, co nás teprve čeká. Měla by naladit chuťové pohárky, připravit žaludek na další teplé jídlo a vůbec pomoct nám trochu se zklidnit a uvolnit. Doufáme, že vám náš polévkový speciál přinese hodně nových nápadů, které zpestří váš jídelníček a třeba se stanou i oblíbenou rodinnou pochoutkou.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Také máte někdy chuť si uvařit čaj, usadit se do křesla, jen tak odpočívat a vzpomínat na dětství? Prázdniny u babičky, vůně, která se line z kuchyně... To byla slast! Připomeň si s naším speciálem toto nádherné období a uvař si něco dobrého. Třeba objevíš právě ten recept, na který už roky vzpomínáš a jehož chuť tě hned po prvním soustu pohladí po duši.

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama